Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Vera och Klara Roos är klara för Warberg!

30 mars 2024 18:00
DAM

Tvillingarna flyttar till Varberg från RIG Umeå.


Spelartruppen till kommande säsong börjar ta form och nu presenteras två talangfulla 18-åringar som nyförvärv. Vera och Klara Roos, med moderklubb Sköndals IK, ansluter från Riksinnebandygymnasiet i Umeå.

Det är två forwards och poängspelare som nu väljer att fortsätta sina innebandykarriärer i Warberg. Vera producerade den gångna säsongen 63 poäng på 22 matcher i Allsvenskan Norra, fördelat på 25 mål och 38 assist, medan Klara producerade 49 poäng fördelat på 24 mål och 25 assist. Poängskörden innebar en andra respektive tredje plats i poängligan i Allsvenska Norra.

Både Vera och Klara har besökt laget och staden vid några tillfällen under säsongen och har fått en bra bild av vad som väntar.

-Det känns jättebra att flytta till Varberg. Staden verkade mysig och alla i laget var så härliga. Jag vet att det är en riktig innebandy- och sommarstad och jag har fått lite info sedan tidigare från min kusin Hilma (Ahnlund, red. anm.). Jag visste att föreningen satsar mycket på damlaget, så det känns väldigt kul, säger Klara.

De beskriver sig båda som kreativa och målfarliga spelare som gillar att gå på mål och ser fram emot att ta nästa utvecklingssteg i Warberg.

-Mitt mål med innebandyn är att bli så bra som jag kan bli och se hur långt det tar mig. Det känns som att Warberg är en bra klubb för att hjälpa mig nå mitt mål tack vare deras bra resurser i ledarstaben, även om ansvaret ligger såklart mest på mig, säger Vera.

Tillträdande manager Jonas Gustafsson ser fram emot att få jobba med systrarna Roos de kommande säsongerna.

-Klara har sina styrkor i det offensiva spelet där hon är bra på att hitta fria ytor och vara redo för nästa aktion. Klara har också en god förmåga att vinna tillbaka boll högt upp i plan. Vera är en rightfattad spelskicklig forward med hög spelförståelse vilket gör att hon är bra på att spela rättvänd och spela snabbt. Som personer upplever jag Klara och Vera som positiva, öppna och utvecklingsfokuserade vilket är egenskaper som kommer bidra till både deras och Warbergs fortsatta utveckling.

Vera och Klara har tecknat avtal över de kommande två säsongerna.