Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Vass SSL-målskytt klar för Warberg!

28 april 2022 11:51
DAM

Nästa spelare in i damlaget är en klassförstärkning i de offensiva leden! Jönköpings Emma Thorsson med över 30 mål de senaste två säsongerna i SSL har nämligen skrivit på ett avtal med klubben. Högerforwarden blir damlagets nyförvärv nummer åtta.


Från degraderade Jönköpings IK hämtas alltså Warbergs senaste förstärkning till lagbygget. 20-åriga Emma Thorsson med Östra SK som moderklubb har på sina två säsonger i SSL visat att det är en nivå hon behärskar alldeles utmärkt.

Debutsäsongen i högsta serien var 2020/2021, och där gjorde hon fina 13+6, endast 18 år gammal. Föregående säsong ökade hon på den poängskörden ytterligare och noterades för 18 mål och fyra målgivande passningar. Totalt alltså 41 poäng på två säsonger i ett Jönköping som kämpat med näbbar och klor i botten av tabellen. Poängen räckte dock inte till förnyat kontrakt i SSL för Jönköping, och därför blev såklart Thorssons signatur eftertraktad hos andra klubbar.

Den leftfattade forwarden är en utpräglad målskytt och har varit det i sin hela karriär, och hon blir därför ett välkommet tillskott till Warbergs offensiv som har slitit hårt med målgörandet de senaste säsongerna.

Klubbchef Emil Risberg är av förklarliga skäl mycket nöjd med signaturen.

-Ja det är oerhört kul att Emma väljer att fortsätta sin utveckling hos oss i Warberg. Hon är en jättespännande spelare med fina offensiva kvaliteter som kommer att bidra med många poäng i den blåa tröjan. Hon har efter två säsonger i Jönköping visat att hon håller hög SSL-nivå och det ska därför bli väldigt spännande att se vilka steg hon tar de kommande säsongerna hos oss!

Emma Thorsson själv nämner Warbergs tydliga ambition med sitt damlag som en viktig del i hennes val att skriva på för klubben.

-Ja det känns som en otroligt proffsig klubb med en tydlig ambition, det var något som motiverade mig inför mitt klubbval. Warberg gör en rejäl satsning inför framtiden och det var en resa jag inte kunde tacka nej till. Det ska bli kul och jag ser en spännande utmaning att flytta till en ny stad och spela i ett nytt lag, det blir en nytändning helt enkelt.

Du har ju mött Warberg ett antal gånger de senaste åren, vad vet du om laget och klubben sedan tidigare?

-Jag har fått intrycket av att Warberg är en proffsig klubb och jag har fått ett gott intryck allmänt. Dessutom har de en bra supporterkultur vilket jag tycker är otroligt roligt. Laget verkar bli ett gott gäng som strävar mot samma mål!

Ni får ju både nya tränare och många nya spelare till laget, hur ser du på det?

-Det ska bara bli kul. Jag har fått en bra känsla av både tränarna och spelarna, så det ska bli skoj att göra detta tillsammans.

Du har spelat två säsonger i SSL och gjort över 30 mål hittills, vad har du för personliga mål närmsta tiden?

-Mitt personliga mål är såklart att fortsätta utvecklas som både spelare och person, sen att bidra med mina styrkor till laget för att nå våra mål och ta oss framåt.

Ja Warberg har ju som uttalat mål att ta sig till slutspel, hur tänker du kring lagbygget och det målet?

-Mycket bra. Jag tycker att man skall satsa på att gå så långt som möjligt och med det som ett tydligt mål. Det är hög kvalitet på motståndarna i SSL men med vårt lagbygge inför kommande säsong så tycker jag vi har alla möjligheter att lyckas.

Slutligen, när går flyttlasset till västkusten och vad ser du mest fram emot just nu?

-Om allt går enligt planerna så flyttar jag i mitten av sommaren. Det ska bli en otroligt spännande utmaning. Jag är mest förväntansfull och ödmjuk inför både det och hösten, och jag tror det kommer att bli riktigt bra!

Vi säger stort tack till Emma för detta och önskar henne varmt välkommen till Warberg, och önskar ett stort lycka till!

Med Thorssons signatur har nu klubbchef Emil Risberg presenterat åtta nya spelare plus två nya tränare inför kommande säsong. De tidigare är Maja Lindsjö, Hanna Modigh, Stina Johansson, Hilma Ahnlund, Clara Lindberg, Natalie Hjertberg och Ida Hawerman, samt tränarna Andreas Burman och Jesper Schagerberg.

Lagbygget fortgår!