Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Berntsson har förlängt med Warberg!

21 november 2022 16:00
HERR

Strax innan tekning mot Lerum i lördags skrev Markus Berntsson på ett nytt avtal inför publiken i Sparbanken Wictory Center. Backen firade sedan sin förlängning med både mål och seger mot sin förra klubb FBC Lerum.

-Ser man till helheten så är Warberg det perfekta för mig just nu, säger Berntsson.


Det var i början på 2021 som Warberg värvade juniorlandslagsmannen Markus Berntsson från seriekonkurrenten FBC Lerum. Nu, snart två år senare, har han alltså förlängt det avtal som löper ut sista april 2023. Den löpstarka och riviga backen har tagit konstanta steg i sin utveckling och är ofta inblandad i såväl det offensiva spelet med boll som det defensiva hårdjobbet i sarghörnen. I fjol noterades han för 22 (9+13) poäng på 27 tävlingsmatcher, och hittills i år har han redan 15 (8+7) poäng på tolv matcher i serie och cupspel. Att 20-åringen redan nu har kritat på ett nytt avtal som gör honom till Warbergs-spelare även de kommande säsongerna är såklart en fjäder i hatten för manager Astbrant. För oavsett serietillhörighet nästa säsong så har man säkrat upp två ordinarie backar med stor potential att växa ytterligare kommande säsonger, då även jämnårige Andreas Grönli förlängde sitt avtal bara dagarna innan.

-Först och främst är det ett bra kvitto på att våra unga talanger tror på den miljö de är i, då både Berntsson och Grönli hade kunnat få erbjudanden från klubbar högre upp om de hade velat det. Markus är kanske den som tagit störst kliv i sin utveckling sedan jag kom, han hade ju knappt någon erfarenhet från Allsvenskan mer än lite ströinhopp här och där till att nu vara helt ordinarie och spela såväl powerplay, boxplay som i avgörande lägen på matcherna. Han har ett stort driv för sin idrott vill verkligen bli bättre, och ser man till de fysiska egenskap-erna i form av kondition, snabbhet och styrka så tillhör han toppskiktet i truppen och lägger alltid ett hårt jobb. På planen är han en spelare som är stark i spelet en mot en och har egenskaper som påminner ganska mycket om andra väldigt duktiga backar jag har jobbat med. Därför är jag supernöjd med hans påskrift, han är en spelare som vi vill bygga laget kring i många år framöver, kommenterar manager Astbrant.

Markus själv är inne på att helheten med sin egen utveckling och de förutsättningar som ges är en av anledningarna till att han valt att förlänga.

-Jag trivs jättebra i Warberg både på och utanför plan, och det är viktigt för mig. Ser man till min utveckling under tiden här i klubben så hoppas jag att den kurvan skall fortsätta kommande säsonger också. Det är alltid många faktorer som spelar in när man ska skriva ett kontrakt, och ser man till helheten så är Warberg det perfekta för mig just nu. Därför känns det fantastiskt kul att ha förlängt!

Du väljer att skriva på väldigt tidigt, hur kommer det sig?

-Detta var något jag ville ha klart tidigt oavsett var jag skulle spela, jag tycker det är skönt att slippa tänka på det och istället kunna fokusera 100% på innebandyn. Astbrant var inne på samma spår som mig där så det var bra att vi kom överens så pass snabbt. Sen tror jag att Warberg är det bästa stället för mig att fortsätta min utveckling i och må bäst de kommande åren, och då fanns det inte så mycket att fundera på.

Du kom ju till Warberg från bänken i Lerum och det gick snabbt att ta en ordinarie plats här. Vad tänker du kring den resan du gjort?

-Att komma till Warberg blev lite av ett äventyr för mig. Men jag fick känna på elitverksamhet ända ut i fingerspetsarna och jag kände direkt att jag har möjlighet att växa här om jag är dedikerad och jobbar hårt. Det är något jag har varit väldigt noggrann med och det är nog anledningen till att det gått ganska snabbt.

Du har varit med i två kval, vad känner du har saknats för att ni ska lyckas och hur tänker du kring era chanser denna säsongen?

-Svårt att sätta fingret på specifika detaljer såklart. Men någonstans känner jag att vi blev lite fega båda gångerna. Visst att det är skillnad på Hagunda och Lillån som vi åkt ut mot, men jag tycker det fanns tendenser i vårt spel båda gångerna där vi blir lite fega och reagerar istället för agerar i spelet. Gömmer man sig bakom någon annan så blir det svårt att vinna oavsett motstånd i ett kval. Vad gäller i år så är vi inte riktigt där vi vill vara med vårt spel just nu. Och bara för att vi heter Warberg IC kommer vi inte få en fribiljett till kvalet, så vi måste börja fokusera på här och nu och det kommer garanterat att krävas hårt jobb hela vägen in för att nå ett kval. Vi måste göra det tillsammans som ett lag och då har vi alla möjligheter att få bra resultat.