Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match

Ny assisterande tränare till herrlaget klar!

22 april 2021 11:30
HERR

Efter att nya huvudtränaren Johan Astbrant blev klar har arbetet med en kollega till honom pågått. Det står nu klart att den platsen tas av Ludwig Bengtsson, som senast figurerat i samma roll i seriekonkurrenten FBC Lerum.


Ludwig Bengtsson är inte på något sätt ett nytt namn i Warbergs-kretsar. 29-åringen har verkat som både spelare och ledare i föreningen tidigare, senast säsongen 2016/2017 då han hade en roll som assisterande tränare i föreningens division 2-lag när man avancerade till division 1.

Därefter har han haft huvudtränaruppdrag i grannklubbarna Tvååkers IBK och Träslövsläge IF, innan han 2019 hoppade på jobbet som assisterande tränare i FBC Lerum. Första året i Lerum blev ett enda långt segertåg. Laget vann 21 av 22 matcher och avancerade till Allsvenskan som seriesegrare när kvalet ställdes in på grund av Covid. Den här säsongen lotsade han i par med Anton Olofsson (nu klar för Visby IBK) nykomlingen till en femteplats i serien, där man var med i fighten om en kvalplats ända in på målsnöret. En imponerande bedrift sett till den oerhört unga och oerfarna trupp man hade.

Nu är han alltså tillbaka i de blå färgerna, och nu som assisterande tränare till Johan Astbrant. Så här säger Ludwig om att komma ”hem” igen och om förväntningarna på att få jobba med just Astbrant:

-Det var ett mycket tufft beslut att lämna Lerum. Vi gjorde en unik resa på många sätt och jag har lärt mig väldigt mycket och fått mycket förtroende under dessa två år. Det känns tryggt att komma tillbaka till en stark organisation med många företagsamma människor. Att få jobba med en erfaren ledare var såklart en ”USP” i det hela. Jag och Johan har haft ömsesidiga diskussioner både innan och efter att beslutet var taget och det känns som att vi kommer att hitta ett bra samspel. Framförallt hoppas jag att drömmen får gå in att leda laget framför en fullsatt läktare hemma i Varberg.

Rollfördelningen er emellan, har ni diskuterat den och vad blir din primära uppgift?

-Vi har diskuterat rollerna som fortfarande är i sin linda. Jag kommer få fortsatt förtroende att jobba med individen och gruppen som jag även gör i det civila. Sedan kommer jag även få grotta ner mig mer i det innebandymässiga med videoanalysen. Johan är försvarsgeneralen ut i fingerspetsarna så jag hoppas man kan få bidra till att vi petar in några fler bollar framåt.

Du som mött Warberg i år, vad ser du för styrkor i laget och finns det saker ni pratat om att göra annorlunda eller ännu bättre?

-Warberg som motståndare ansågs som ett rutinerat gäng med mycket erfarenhet. Styrkan tycker jag under säsongen låg i den offensiva kraften. De behövde nödvändigtvis inte vara så att Warberg var de bättre laget över 60 minuter men man hade kraften att vinna matcher i större utsträckning än sina motståndare. I våra diskussioner jag och Johan sinsemellan så har vi kommit fram till att vi båda gillar struktur, det är något vi tidigt ska bidra med hur vi agerar när basmomenten uppstår. Det är viktigt att det finns något att falla tillbaka på.

Hur ser närmsta tiden ut nu med planering och uppstart?

-Vi sitter med försäsongen i detta nu och har väl en grovskiss klar för oss. Nu ska vi kalibrera den med övriga kollegor i staben. Laget behöver få samla kraft ett par veckor efter en lång och annorlunda säsong så vi kan nog sikta på en uppstart i senare delen av maj.

Så här säger sportchef Kimmo Eskelinen om tillsättningen av Ludwig Bengtsson som tränare:

-Först och främst jättekul att vi får ”hem” en tränare som varit ute och samlat på sig erfarenhet på annat håll, det är alltid bra med lokal prägel även i ledarstaben. När Johan blev klar började vi diskutera vilken typ av profil han ville ha bredvid sig, och ganska snabbt kom Ludwigs namn in i diskussionerna utefter det han har arbetat med i Lerum. Johan och Ludwig pratade med varandra ett par gånger och träffades sedan, och båda kände att det klickade. Det blir en spännande kombo med två olikheter, och som jag tror kan komplettera varandra väldigt bra. Ludwig kommer lägga fokus på mycket analys, statistik och även använda sin erfarenhet av att jobba med yngre spelare, medan Johan blir den som har hu-vudansvar och matchcoachar till exempel.

Vi säger varmt välkommen tillbaka till Warberg Ludwig, och önskar både honom och laget lycka till när säsongen startar igång!