KAR

Tung trepoängare i Karlstad!

12 februari 2023 19:48
HERR

Warberg tog en blytung seger när man under söndagskvällen gästade tabelltvåan Karlstad. Efter två jämna perioder hade man ett par magiska minuter i tredje där man gick från och till slut vann med 9-5.

Karlstad-Warberg hade det mesta en allsvensk toppmatch skall ha. Hög intensitet, mängder av dueller, snygga mål och två lag som ville framåt. I första perioden var det klart fördel för hemmalaget Karlstad som kom ut klart bättre förberedda än Warberg. Om det var bussresan, lite nerver eller bara allmänt slarv låter vi vara osagt, men Warberg var inte riktigt med i matchen första tjugo. Vid ett flertal tillfällen slog man oförklarliga felpassningar rakt i gapet på hungriga Karlstad-spelare och att det inte blev fler än två hemmamål får man tacka målvakten Arvid Vonk för. Karlstad gjorde både 1-0 och 2-0 genom starka duon Palmqvist-Vestlund och man hade alltså bud på fler mål. Därför kom Warbergs reducering minuten innan periodvilan extremt välbehövligt, och vilket mål det var! Oliver Sandberg vann boll på egen planhalva och gled igenom hela Karlstads lag med några lätta vickningar och fri med målvakten lurade han byxorna av honom och smekte in lagets första mål. Ett oerhört vackert innebandymål!

Warberg bjöds faktiskt på två jättelägen i bytet efter, men hemmamålvakten Nicolas Schüpbach gjorde två fantastiska räddningar och såg till att man kunde gå till pausvila med ledning. Allt annat hade varit ett rån.

I andra kom Warberg ut klart bättre och spelade rejälare och mer aggressivt över hela banan. Kvitteringen kom aningen turligt, men de målen räknas också. Rikard Eriksson uppfattade en snedstuds kring Karlstads mål och fick göra mål i sin comeback för klubben. Resten av perioden blev ett långt ställningskrig där det var högt tempo och kamp om varenda centimeter av banan. Warberg var bättre och hade mer boll, men Karlstad var alltid tunga när man rörde sig runt Vonks mål. Lagen gjorde ytterligare varsitt mål och lika inför sista perioden kändes rättvist så som matchen hade utvecklat sig.

Vad som hände i tredje perioden är svårt att beskriva. Warberg var fortsatt i förarsätet vad gällde bollinnehav och initiativ, så ledningsmålet kom därför rättvist. Efter många passningar inom laget och fina förflyttningar sköt Jesper Larsson en riktig kanon från mittplan som skruvade sig in i bortre krysset. Några minuter efter det kom den verkliga islossningen från ingenstans. Inom loppet av två minuter gjorde Warberg nämligen hela fyra mål när Karlstad hamnade lite på hälarna och slarvade en aning. Warberg var skoningslösa när lägena dök upp. Man gjorde mål på uppställt försvar, kontring, hög press och 3-8 målet i tom kasse när Karlstad kände att man var tvungen att agera efter en rad insläppta. Med fem måls underläge och mindre än nio munter kvar att spela såg det såklart mörkt ut för hemmalaget men man fick en utvisning med sig och satsade fullt på att reducera i spel 6 mot 4. Warbergs box gjorde dock ett förnämligt arbete och höll tätt trots två man mindre, men kort efter att Max Källerteg fått komma tillbaka i spel kom till slut Karlstads reducering ändå. 4-8 med tre och en halv minut kvar var dock att hoppas på för mycket. Istället kunde inhoppande Simon Svensson göra sitt andra mål för kvällen när han rullade in 4-9 i tom kasse minuten senare. Osjälviskt framspelad av duracellkaninen Nico Mutter som hade en lyckad afton med fyra poäng (2+2). Att Karlstad fick tröstmåla med en minut kvar att spela kändes mindre viktigt, det blev till slut en komfortabel seger med hela 9-5 och tre oerhört tunga poäng med hem i bussen!

Återigen en riktig laginsats bakom segern, men visst fanns det prestationer som stack ut en aning. Arvid Vonk gjorde en lysande insats när Warberg var satta under press och Oliver Sandbergs mål är såna man gör på tv-spel mot småsyskon. I ett extremt viktigt läge dessutom. Nico Mutter är redan nämnd, men han förtjänar en extra rad för sitt outtröttliga löpande och förmågan att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Segern innebär att Warberg befäste sin serieledning, nu är man tre poäng före värmlänningarna med fem omgångar kvar att spela.

Statistik

Karlstad-Warberg 5-9 (2-1, 1-2, 2-6)

Skott: 29-24

Publik: 710

Poänggörare Warberg: Nico Mutter 2+2, Simon Svensson 2+0, Max Källerteg 1+1, Anton Birgersson 1+1, Zeb Johnsson 0+2, Oliver Sandberg 1+0, Jesper Larsson 1+0, Rikard Eriksson 1+0, Filip Erheden 0+1

Highlights från matchen här!

Tränarkommentar från Johan Astbrant

-Jag är både lättad och stolt idag. Vi stöter på extremt många hinder under matchen så jag är jäkligt nöjd att vi lyckas ta oss tillbaka efter den förstaperioden där vi är svaga och gör många enkla misstag och inte riktigt är närvarande. Sandbergs mål gör ju att vi är med igen och då blev periodpausen mer konstruktiv än att jag bara skulle stå och skrika. Det är ju egentligen orättvist så som matchen hade sett ut. Allt eftersom tycker jag vi tar över matchen och är smartare och skickligare än Karlstad även om jag med handen på hjärtat tycker att matchen kunde gått lite hur som helst i tredje perioden. Men vi har många spelare som gör ett stort jobb i defensiven idag och tröttar ut deras bästa spelare, bland annat Lövenfors och Zeb Johnsson som är jättar i försvaret mot deras tunga forwards och står upp på ett väldigt imponerande sätt. Vi kan pumpa på med 16 gubbar plus målvakt idag och jag tycker att bredden tar ut sin rätt till slut. Riktigt skön seger!