Vinst för damerna i förlängningen mot JIK

23 februari 2020 10:18
DAM

Det blev en spännande tillställning i Jönköping på lördagseftermiddagen. I tredje perioden drog Warberg upp på tempot och fick rättvist med sig 2 viktiga poäng efter vinst i förlängningen med 4-5.

Redan i den första perioden märktes det att lagen var införstådda med matchens betydelse. Spelet var relativt långsamt och avvaktande. Lagen fokuserade på att hålla ihop sitt spel utan att lämna några bjudningar. Matchens riktigt första farliga målchans hade Warberg och Sandra Hawerman, men där gick skottet strax över. Matchens första mål gör Jönköping på kontring, en historia som ska komma att upprepa sig hela 3 gånger till i matchen.

Med mindre än tre minuter kvar av perioden drabbas Warberg av sin första utvisning. Med ett säkert försvarsspel och att Jönköping inte fick ordning på sina direktskott, så gick matchen till första paus med 1-0.

Andra perioden börjar som den första kul ett lugnt tempo och med avvaktande spel från bägge lagen. Warberg klarar av ytterligare en utvisning emot sig och visar upp ett kontrollerat försvarsspel. Med närmare halva matchen spelad kommer kvitteringen. Warberg får ett frislag och Sandra Hawerman bågar in högt i slottet och sätter dit 1-1. Warberg får energi av målet och forcerar framåt med flera kvalificerade målchanser direkt efter. Det blir dock Jönköping som återtar ledningen, återigen på en kontring. Precis i slutsekunderna så drabbas Warberg av matchens tredje utvisning.

Tredje perioden inleds i boxplay som bortalaget klarar av. Efter det vrider Warberg upp på tempot och Jönköping får problem att hänga med. När klockan står på drygt fem minuter av den tredje perioden får Warberg matchens fjärde utvisning. Återigen visar bortalaget en tryggt och stabilt box och med 8 sekunder kvar på utvisningen bryter Sofie Karlsson bollen snyggt på mittplan och sätter fart mot målet. Nätet bakom rasslar till och på tavlan står det nu 2-2. Ett ledningsmål kommer strax där efter efter ett snabbt och stiligt ”by the book” uppspel så avslutar Sofie Karlsson för andra gången med rassel i nätet och Warberg har för första gången i matchen gått upp i ledningen. Warberg vrider upp på tempot och spelar riktigt stabilt. De skapar anfall och får utdelning. Med 12.26 på tavlan så utökar Sandra Hawerman Warbergs ledning till 2-4. Warberg fortsätter att trycka på och är så nära ytterligare utöka, men bollen går i ribban. Istället är det Jönköping som får in en reducering på kontringen direkt efter.

Historian upprepar sig bara minuten senare. Jenny Dahl får öppet mål men bollen går strax över och bollen hamnar hos en Jönköpings back. Efter ett snabbt uppspel så har vi 4-4 på tavlan när mindre än fem minuter återstår av matchen.

Matchen går till förlängning efter att Warberg spelat av de sista minuterna på ett tryggt sätt. Där avgör Sandra Hawerman efter 4.03 spelat. Warberg vinner extrapoängen välförtjänt efter varit det starkaste laget sett till hela matchen. Starkt av laget att klara av 4 boxplay utan att släppa in en boll, men även göra ett mål i boxplay.

Nu har Warberg 16 inspelade poäng och placerade sig på andra sidan strecket i och med att laget gick om Dalen i tabellen. Dalen spelar dock sin match i eftermiddag mot Nacka Wallenstam.

På lördag den 29 februari är nästa match. Klockan 14:00 tekas matchen mot Endre igång i SWC. Välkomna.