Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Falun hemma blir Kent Göranssons sista hemmamatch

7 mars 2020 09:00
Herr

Imorgon söndag spelas en måstematch för herrlaget när överlägsna serievinnarna och flerfaldiga svenska mästarna IBF Falun kommer på besök. En utmaning som heter duga i det som också är Kent Göranssons sista hemmamatch som tränare för herrlaget!


Förutsättningarna inför de två sista matcherna för Warberg är solklara. Det krävs två vinster för att ha en chans att hänga kvar i SSL, och samtidigt måste Sirius förlora båda sina sista matcher. Det krävs ingen akademisk examen för att räkna ut att utgångsläget är minst sagt tufft!

Falun är överlägsen serieetta och storfavorit till att ta tillbaka guldet från Storvreta som man har dominerat svensk innebandy med de senaste tio åren. Laget dräller av världsstjärnor och man fick med två av dessa på listan över världens bästa spelare som nyligen publicerades. Backen Emil Johansson placerade sig högst upp på listan, sex placeringar före målmaskinen Alexander Galante Carlström som vann priset 2016 och 2017. Lägg därtill Rasmus Enström som vunnit priset två gånger tidigare och ni förstår att dessa herrar är kvalitet utöver det vanliga.

Ska Warberg ha en chans att rubba Falun så krävs det att alla hemmaspelare överpresterar och gör sitt livs match. Dalalaget har förlorat endast en match under ordinarie tid denna säsong, och allt som oftast är det klara segrar med mycket mål framåt. Säsongens första möte mellan klubbarna slutade 13-2 till Falun, så visst är det ganska låga odds på ny Falun-seger. Men, idrott är idrott och bollen är rund!

Oavsett utgången på matchen och säsongen är det klart att detta blir tränare Kent Göranssons avskedsföreställning på hemmaplan. Göransson kom tillbaka till Warberg inför säsongen 17/18 och tog då över ett lag som nyligen åkt ur SSL, med målet att bygga och utveckla ett nytt lag redo för framtiden. Det blev två vinstrika säsonger i Allsvenskan södra, första året som serievinnare och uttåg i kvalet mot Lindås, och andra säsongen med ny serieseger och uppflyttning till SSL efter kvalsegrar mot Onyx och Hagunda. Nuvarande säsong har resultatmässigt varit klart tyngre, och den 54-åriga ur-Warbergaren har fått slita hårt för att nå resultat med sitt lag. Ett arbete som såklart har varit påfrestande för den som är huvudansvarig.

Så här kommenterar Kent Göransson själv det faktum att detta är hans sista säsong som tränare i Warberg, och hur han ser på framtiden både för Warberg och för sig själv:

Det har varit fantastiska år i den klubben som betyder mer för mig än något annat i idrottsvärlden. Jag älskar det här laget och den här klubben vilket gör att det är med stort vemod som den här resan slutar. Men jag tror samtidigt att det är ett perfekt tillfälle för nya krafter att komma in och sätta sin prägel på verksamheten. All etablering sker över tid och oavsett utgång av den här säsongen kommer Warberg vara en klubb för de stora scenerna i framtiden. Det är min fasta övertygelse.

Sportchef Kimmo Eskelinen kommenterar Göranssons uttåg och arbetet med en ersättare:

När vi plockade in Kent för tre säsonger sedan så fick han ett väldigt tydligt uppdrag, och det var att bygga ett lag av den grupp spelare han fick. Vi hade en stor omsättning på spelare i vår uppstart av "nya Warberg" och det fanns ingen bättre lämpad för den uppgiften. Den uppgiften har han lyckats med fullt ut, och nu känner vi att det är dags för någon annan att ta vid och utveckla laget vidare. Den här säsongen har av förklarliga skäl varit slitsam för Kent som huvudansvarig tränare, men han har hela tiden visat ett stort blått hjärta och oavsett utgången så är det så vi skall komma ihåg honom.

Vad gäller tillsättning av nästa säsongs ledarstab så är vi väldigt nära en lösning, och vi kommer att presentera ett nytt namn inom kort, avslutar Eskelinen.

Kom nu till Sparbanken Wictory Center för att hylla Göransson och se herrlagets sista hemmamatch för säsongen! Plocka fram det blåa hjärtat och heja tills slutsignalen ljuder!

Matchen startar 16.00 imorgon söndag, och kan du inte se matchen live så finns sändningen på SSL Play här.

Länk till biljettförsäljningen hittar ni här.