1 viktig poäng hemma mot Endre

1 mars 2020 08:49
DAM

Det som på förhand förutspåddes blir en väldigt tuff match mot ett formstarkt Endre, blev mer till en jämn kamp som först kunde avgöras på straffar. Där avgjorde Endre och fick med sig extra poängen.

Matchen inleds med en liten hyllning till vår målvakt Hanna Svensson som idag gjorde sin 100 match i SSL och vilken match hon gör tillsammans med sitt lag.

I den första perioden så är det Endre som har det mesta bollinnehavet men blir hårt pressade av ett kompakt och välspelande Warberg. Det är hemmalaget som under inledningen av matchen har de vassaste målchanserna, som ofta kommer på snabba kontringar där Endre inte hinner ställa om. Warberg får spela powerplay två gånger under den första perioden, men får ingen utdelning. Det blir en mållös period.

Skottstatistik i första perioden: 12 - 6

Andra hade mer att bjuda på när det kom till mål. Det är Warberg som tar ledningen i matchen genom Amanda Johansson på retur från Johanna Johansson. Målet kom efter drygt 5 spelade minutrar. Matchen fortsätter att bjuda på snabba spelvändningar. När klockan står på 13:18 utökade Warberg sin ledning. Efter ett snyggt samspel mellan Jenny Dahl och Amanda Johansson kunde sistnämnda trycka upp bollen i bortre krysset.

Efter det målet kommer en tempoökning från Endre håll och Warberg får det svårt att hitta l det trygga och stabila spel de hittills har visat upp. Ledarstaben tar strax där efter en timeout. Warberg växlar upp men det är Endre som får in en reducering med mindre än två minuter kvar av perioden.

Skottstatistik andra perioden 4 - 6.

I den tredje perioden skruvar Endre upp tempot rejält. Sett till skottstatistiken (2 - 13) hade perioden kunnat sluta allt annat än 0-1 till Endre. Endre kvitterar till 2-2 i matchen med drygt 6 spelade minutrar i den tredje perioden. Ett resultat som står sig perioden igenom, efter ett uppoffrande och hårt arbetande hemmalag.

Förlängningen på 5 minuterar spelas mer eller mindre helt i Warbergs försvarszon utan att Endre lyckas överlista den storspelande Hanna Svensson i målet eller den sammansvetsade försvarsuppställningen.

Matchen går till sudden straffar där Endres VM spelare Stephanie Boberg sätter den första och Warberg missar sin, vilket gör att gästerna tar med sig extra poängen tillbaka till Gotland.

Matchens totala skottstatistik: 19 - 28

En poäng in på kontot för Warberg som nu har två poängs försprång till Dalen, som har en match mindre spelad. Den spelas under söndagen mot Skoghall.

Nästa hemmamatch för damerna spelas på fredag i SWC och då gästas laget av Malmö FBC. Matchen startar vid 19:00. Vi önskar er varmt välkomna!