NYK

Uddamålsförlust borta och utjämnat i matchserien

6 april 2023 09:33
HERR

Nykvarn har kvitterat matchserien till 1-1 efter att ha vunnit med 4-3 på hemmaplan under onsdagskvällen. Warberg nådde inte samma höjder som i första mötet och föll efter en sen vändning av hemmalaget.

Precis som väntat blev det en helt annan matchbild i bortamötet än i den mer öppna första matchen. Framför allt hade Nykvarn stramat åt sitt försvar och tillät inte alls samma ytor som man motvilligt bjöd på i söndags. Det gjorde att Warberg hade generellt svårt att skapa farligheter matchen igenom. Endast sju skott på mål under tre perioder är såklart på tok för lite för att ge sig en bra chans att vinna innebandymatcher.

Oavsett det så var det en jämn match rakt igenom. Nykvarn var skickligare på att skapa farliga målchanser men Arvid Vonk i Warbergs mål gjorde på nytt en bra inats och bidrog till att man var med målmässigt hela matchen. Efter två målsnåla perioder var ställningen 1-1 och ändå ett fullgott läge för Warberg att spela med sig en seger hem.

I tredje tog man också en ganska tidig ledning när Nico Mutter jobbade hårt och stal en boll av Nykvarns-försvaret, och sedan serverade Simon Svensson i slottet. 1-2 stod sig sedan länge och väl, men med knappt fyra minuter kvar kom hemmalagets kvittering som man sedan fick energi av. Bara minuten senare kom nämligen också ledningsmålet till 3-2. Med två minuter kvar tog Warberg time out, men Nykvarn satte ganska snabbt stopp för planerna på en kvittering då man sköt avgörande 4-2 nästan direkt när spelet startades upp. Rikard Eriksson sköt in en reducering med knappa minuten kvar i spel sex mot fem, men närmre än så kom inte Warberg idag.

Istället är det bara att ladda om för en hyperviktig match tre när matchserien vänder hem till Varberg på söndag igen!

Manager Johan Astbrant om matchen

-För det första mötte vi ett extremt hungrigt Nykvarn som var aggressiva och en nivå bättre än när vi mötte dem hemma. Sen tycker jag ändå vi lyckas kväva dem ganska bra med ett stort bollinnehav som ger oss själva chansen att vinna matchen. Samtidigt är vi inte tillräckligt farliga och vassa med bollen och att bara ha ett mål upp i tredje blir för lite när de trycker på i slutet och är starka. Sammantaget är det en rättvis seger för Nykvarn, de var bättre än oss och Vonk håller oss kvar i matchen länge. Nu får vi ladda om för söndag och försöka hitta lite nycklar till hur vi ska dyrka upp derad försvar, och sen måste alla individuellt plocka fram vad man vill bidra med på banan.