Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Sju spelare lämnar Warberg

24 april 2023 14:30
HERR

Säsongen är över för Warbergs herrar och som alltid innebär det vissa förändringar i truppen i och med att kontrakt går ut. Klart hittills är att sju spelare lämnar Warberg.


Knappa två veckor har gått sedan uttåget mot Nykvarn i SSL-kvalet och som alltid efter en säsong sker det ett antal förändringar i truppen. Det som står klart hittills är alltså att sju spelare lämnar Warberg.

Adrian Kodelja, målvakt

Hannes Karlsson, back

Oliwer Olsson, back

Simon Nilsson, forward

Oliver Sandberg, forward (Karlstad IBF)

Simon Svensson, forward

Nico Mutter, forward (HC Rychenberg, Schweiz)

Manager Johan Astbrant om de förändringar som sker:

-Vi har precis som tidigare efter en säsong gjort utvärderingar och analyser både internt med spelartruppen, med människor runt om i föreningen och med extern hjälp utifrån. Efter en säsong så har flera spelare utgående avtal, och på elitnivå innebär det i stort sett alltid att det blir förändringar då några själva väljer att lämna för andra äventyr och några tyvärr får kliva åt sidan. Det sker i alla sporter på elitnivå och är den tuffa verklighet som elitidrott innebär. Föreningen investerar miljontals med pengar på elitverksamheten och då krävs det en tydlig och noggrann utvärdering för att utvecklas och ta oss framåt. Fakta är ju att på de senaste sju åren så har Warberg haft fyra misslyckanden i kvalspel samt två degraderingar från SSL, så vi behöver staka ut en ny riktning framåt för att ta oss ur det här. För min del som huvudansvarig innebär det tyvärr att jag måste ta många tuffa beslut som i längden skall leda till framgång för laget och klubben. Det är såklart oerhört jobbiga samtal med spelare som du har skapat en relation till och som du verkligen uppskattar som människor. Detta är spelare som lagt tid och engagemang på Warberg och varit en stor del av laget. I Oliwer Olsson och Simon Svenssons fall är det självklart extra jobbigt och det gör ont att behöva lämna dessa besked för det är två spelare som har växt upp med Warberg och spelat här i hela sitt vuxna liv. Jag vill passa på att tacka alla spelare för den tid och det engagemang de har lagt ner på Warberg IC och för att vi skall lyckas. Det är alla toppenkillar som har varit omtyckta av såväl spelare som ledare och jag önskar dem verkligen lycka till i framtiden.

Senare i veckan kommer det att preseteras nyheter kring ett antal spelare som valt att förlänga sina avtal med klubben samt ett antal nyförvärv som är klara.