Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Johan Stadin stannar i Warberg

16 maj 2023 14:00
HERR

Ytterligare en kontraktsförlängning är på plats i herrtruppen! Backen Johan Stadin har gett klartecken och skrivit ett nytt avtal med klubben och den hårdskjutande backen ger sig därmed in på sin fjärde säsong i den blå tröjan.


Warbergs truppbygge börjar se allt mer färdigt ut allt eftersom förlängningar och nyförvärv trillar in. Näste man att förlänga sitt avtal från befintlig trupp är alltså backen Johan Stadin vilket innebär att man nu är 19 utespelare och två målvakter kontrakterade över nästkommande säsong. 28-årige Stadin anslöt till Warberg 2020 från IBK Lockerud och har tagit en allt större roll i laget för varje säsong som har gått. Det syns inte minst på den offensive backens poängstatistik som senaste säsongen var hans hittills bästa med totalt 21 poäng (10+11), att jämföra med totalt 13 poäng på de två tidigare säsongerna tillsammans. Förutom att speltiden har ökat succesivt så har också Stadin fått större förtroende i till exempel powerplay, vilket såklart är en förklaring till den stegrande poängskörden. Med Stadin på banan har Warberg alltid ett hot från distans då skottet är en av hans absolut främsta egenskaper. Såklart en viktig ingrediens för ett lag som ofta är spelförande och möter lägre försvar, något manager Johan Astbrant också poängterar när han kommenterar Stadins förlängning.

-Med Johan på banan så får vi alltid ett hot från bakplan och det är en superviktig del eftersom det skiljer sig lite i hur våra andra backar ser ut. Så det är en väldigt positiv förlängning i den bemärkelsen, men också för att det är bra att få lite kontinuitet när vi tappat så pass många spelare som vi har gjort. Johan är dessutom en bra kille i gruppen och tar stort ansvar där. På planen ligger Johans styrkor som sagt avslutet men också hans intensitet i försvarsspelet där han är snabb och aggressiv i duellerna. Under de två säsongerna jag har haft honom här så har han haft problem med en efterhängsen knäskada vilket hämmat hans uppbyggnadsträning, och det är en orsak till att han inte riktigt klarat hålla samma fysiska nivå över tid. Nu säger han att kroppen känns bättre än någonsin så jag hoppas en hel sommar med träning kan gör att han tar ytterligare kliv i sin utveckling nästkommande säsong.

Precis likt flera av de tidigare spelarna som förlängt sina avtal har uttryckt, så har också Stadin haft en period av tankar efter den tunga kvalförlusten mot Nykvarn.

-Det har verkligen varit en berg och dalbana när det kommer till tankarna, jag hade en väldigt tung period efter uttåget och mådde verkligen dåligt över hur man svek föreningen och alla som bryr sig och brinner lika mycket för det här som oss spelare. Jag var faktiskt inne på att sluta och inte spela alls, men efter lite snack med familjen hemma i Sandviken över en helg så föll valet väldigt enkelt på att både spela vidare, men också att det var i Warberg jag ville göra det.

Vad var det som till slut fällde avgörandet för att bli kvar i Warberg?

-Utöver revanschlusten som tidigare lagkompisar nämnt redan och känslan av att aldrig vilja vara där vi var i förlusten borta emot Nykvarn igen, så har jag en familj som bryr sig, kollar och engagerar sig enormt för mig i mitt idrottande. Min storebrors ungar kan nog alla hejaramsor och de har flaggor, klappor och tröjor hemma när vi spelar, så det blev inte svårt under den helgen jag var hemma att förstå att det här spelar stor roll för dom också, precis som för mig. Den energin det ger när man ser videos på dem studsandes, klappandes och sjungandes i soffan fick mig att inse att det är här jag ska vara, och givetvis vill jag vara här då jag trivs enormt i laget, föreningen men framförallt staden.

Efter tre säsonger i klubben känns det som att du tagit kliv för varje säsong, hur känner du själv kring det?

-Ja precis, mitt första år blev väl absolut en läropeng för mig både som spelare och person, det blev inte alls som tänkt och var väldigt tufft att gå igenom. Men idag kan jag se tillbaka på det med lärdom och stolthet att jag fortfarande är här. När det gäller utvecklingen så kan jag inte annat än att hålla med, Johan och Ludwig är väldigt drivna och arbetar väldigt professionellt med oss i laget, och jag tror det har varit en stor del till min utveckling samt att jag spelar i ett lag som gjort det väldigt enkelt att vara i den här miljön för att vilja utvecklas och driva sig framåt tillsammans.

Du har ju haft lite problem med en knäskada, hur mycket har det hämmat dig och hur känns knäet idag?

-Ja det har verkligen tagit energi då jag fått tänka om utöver en vanlig försäsong och träningar, vilket varit väldigt påfrestande mentalt. Men idag ska det vara bra efter två injektioner (sklerosering), mina knän har svarat väldigt bra på rehab och behandling som nu gjort att jag ska kunna delta på samma villkor och träningsschema som alla andra under försäsong. Så har det inte varit på sju år när jag tänker tillbaka på det. Här har jag både Kimmo Eskelinen, som hjälpte mig att få till den här behandlingen, samt Daniel Augustsson (fysioterapeut), som arbetat proffsigt och alltid varit drivande, att tacka när det har blåst lite jobbiga vindar på hjärnkontoret under den här tiden.

Du är ju en offensivt lagd back, vilka delar i spelet känner du att du vill och behöver utveckla för att få ännu större utdelning med framför allt ditt skott?

-Jag skulle vilja bli mer oberäknelig i mitt anfallsspel, komma i fler oömma ytor där det är svårt för motståndarna att kunna läsa vad som ska ske, men framförallt skulle jag vilja bli bättre på att använda både mitt dragskott och handledsskott. För de som befinner sig i SWC under en säsong har inte svårt att se att mitt favoritavslut är slagskott då det naturligt är det bästa avslutet för mig. Så mer involverad i anfallsspelet och komma i fler oömma ytor i motståndarnas försvarszon, och det går väl hand i hand med att utveckla de två andra avsluten utöver slagskottet.

Till sist då, vad tänker du kring truppen och förväntningarna på kommande säsong?

-Nu när stormen lagt sig kring truppen och allt som hände efter säsongens slut så ser jag positivt på det som komma skall. Jag är förväntansfull och nyfiken på vad de nya spelarna kan bidra med, både som spelare och personer i truppen, men också när det kommer till hierarki och roller i gruppen. Av vad man kan döma på träningar så tror jag ingen kommer bli besviken av det nya spelarmaterial som manager Astbrant plockat in, och jag tycker verkligen att det skall upplevas på plats i SWC. Håll ett extra öga på Albin Grönlund, Hugo Jonsson och Hugo Vinberg. De tre med rätt träning och inställning kan verkligen blomma fint under sina kommande år i Warberg!

Det låter som en laddad och revanschsugen Johan Stadin! Vi håller tummarna för en skadefri och bra försäsong och ser fram emot att se ännu fler missiler i kryssen i höst!