Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match

Pelles ord inför matchen mot Jönköping!

11 november 2019 12:06
DAM

Efter den snöpliga förlusten i senaste omgången mot Skoghall på bortaplan så är det ny match för våra damer som ikväll tar emot Jönköping på hemmaplan. Det är också en match som visas i TV vilket gör det möjligt att verkligen visa upp de kunskaper som laget har. Jönköping befinner sig för närvarande på en nionde plats i tabellen med sju inspelade poäng medan hemmalaget ännu inte lämnat den försmädliga sistaplatsen efter att ha skrapat ihop två poäng. Inför matchen stämde vi av med tränaren Pelle Körberg för att höra hans tankar om matchen.


Pelle, kort bara. Reflektioner från senaste matchen mot Skoghall? Det var en besvikelse och det kände vi alla. Vi kommer inte upp i den prestation som vi förväntar oss av oss själva. Vi hade en för hög portion av måstematch vilket gjorde oss lamslagna i matchen. Men nu vet vi och det har vi tagit med oss in i sista veckans träningar.

Nu väntar Jönköping på hemmaplan, ett lag som ni besegrade på försäsongen. Vad tar ni med er från den matchen? I den matchen vann vi duellerna, över hela planen. Vi var starka och aggressiva vilket i sin tur kunde ge oss möjligheten att göra många mål vilket vi också gjorde.

Hur har veckan sett ut för er. Några delar i spelet som ni valt att fokusera lite extra på? Framförallt hur vi behöver läsa varje situation som uppstår. Att det som vi säger vi ska göra, ska vi också göra fullt ut. Det kan vara situationer där vi behöver korrigera oss två meter åt ena hållet för att den enskilda situationen kräver det, då ska vi också göra det. Det är lite ”back to basic” för vår del men också det som kommer göra oss bra i matcherna.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild? Det kommer bli en häftig kamp, från båda hållen. Jönköping väger och söker sin identitet i spelet och kommer naturligtvis slita och kämpa för allt vad tygen håller. Där kommer vi stå upp och visa att vi är jobbiga att möta.

Om du får nämna en nyckelfaktor i matchen. Vad skulle du säga då? Lite som jag sa innan plus det individuella ansvaret som hänger ihop med det.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar inför matchen? Alla är tillbaka i spel vilket också medför att Johanna Johansson finns tillgänglig för spel.

Det förväntas mycket folk på läktarna, hur påverkar det er? Det är bara positivt, vi pratade om det i veckan, hur grymt det är med en sådan stöttande publik som vi har. Det ger oss energi oavsett var det står på tavlan och det lyfter tjejerna själva som en faktor som gör dem bättre.

Lycka till Pelle i jakten på tre poäng! Tack så mycket.

Kom nu till Sparbanken Wictory Center ikväll för att stötta laget i jakten på nya poäng. Det är fri entré ikväll och matchen startar klockan 19:15 dessutom direktsänds den också i Eurosport 1.