JIK

3 poäng mot Jönköping i årets sista match

30 december 2021 08:00
DAM

Att säga att det inte var en rafflande tillställning i Jönköping är att ljuga. Det var en minst sagt målrik match där småländskorna hade övertaget efter två spelade perioder. Men i den tredje var det Warberg för hela slanten. Matchen slutade 7-10.

Ja för de drygt tre hundra personerna som tagit sig till Jönköpings Idrottshus under onsdagskvällen fick se en match som bjöd på en hel del mål minst sagt. Det var också hemmalaget som inledde målskyttet i en match där Warberg var det bollförande laget och även hade de flesta chanserna i den första perioden. Men efter att Jököping tagit ledningen såg man att hungern steg i ögonen på Warberg, och främst Amanda Ahola när hon duknade in 1-1. Dock får Jönköping till ett ledningsmål i slutet av den första perioden och har en ledning inför den andra.

Den andra perioden blir en målrik tillställing då lagen avlöser varandra med målskyttet. Camilla Halldén kvitterar matchen med drygt fyra minuter spelade, tre minuter senare skjuter hon upp Warberg till ledning för första gången i matchen. Dock blir inte lyckan långvarig för två minuter senare får Jönköping in både kvittering och går ifrån till tvåmålsledning efter dels felpassningar och bolltapp från Warberg, som annars har spelet. Warberg kryper närmare och får med nämare fem minuter kvar av den andra perioden in 5-4, och har bud på en kvittering. Istället kan Jönköping återigen gå upp till en tvåmålsledning när perioden går till paus.

Precis som under föregående perioder så rulllas det runt friskt bland kedjorna i Warberg, allt för att få till det att stämma riktigt bra. I den tredje perioden rullar kedja ett intakt, som den gjort hela matchen. Men kedja två komponeras med Bengtsson som suttit vid sidan de första två perioderna, Malin Andersson går som center och på högerkanten kommer Jennifer Lundgren in. Båda sistnämnda med begränsad speltid i den andra perioden. Och som det gav resultat.
1.47 mål Bengtsson, assisterad av Lundgren
2.48 mål Lundgren, assisterad av Bengtsson
4:20 mål Andersson, assisterad av Lundgren.
Tre första bytena, tre byten i rad och Warberg hade vänt matchen. När de för dagens vitklädda Warberg minutrarna senare fick spela powerplay kom också 6-8 målet. Amanda Karlsson hänger upp bollen i krysset, hennes första mål i SSL. Och bytet senare seglar också mål två i SSL in. Med sju och en halv minut spelad av den tredje perioden gick Warberg från 6-4 till 6-9. Andrea Envall kan med några sekunder kvar punktera matchen i tom målbur med att sätta 7-10 målet, det efter att Jönköping fått in en reducering i spel 6 mot 5.

En otroligt rafflande tillställning där Warberg visade otrolig styrka i den tredje perioden. Se alla mål från matchen här: Jönköpings IK - Warberg IC