Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Partille
PAR

Inför match- Partille IBS

17 september 2022 11:00
HERR

Imorgon söndag är det äntligen dags för seriepremiär även för herrlaget! Precis likt damerna tar man sig an en nykomling i serien, nämligen Partille IBS. Här är förutsättningarna inför matchen.


Efter ett antal träningsmatcher och två tävlingsmatcher i Svenska Cupen är det nu dags för herrlaget att ge sig in i seriespelet. Allsvenskan Södra har till denna säsong fått hela fyra nya lag, alla uppflyttade från division 1. Hovslätts IK, IBK Lund och Skoghall tog sig dit genom kvalspel, medans den fjärde nykomlingen, tillika morgondagens motståndare Partille IBS, fick en friplats efter att Lagan valt att dra sig ur.

Truppstatus

Mattias Kongstad, knäskadad, missar hela säsongen.

Jesper Larsson har varit sjuk i veckan, oklart om han kommer till start.

Isak Ehrinton, gör värnplikt.

Tränarkollen, Johan Astbrant

-Såklart oerhört kul att komma igång med seriespelet, detta har vi väntat på sedan april. Vi kommer från en trevlig helg där vi gick vidare i cupen. Spelarna har jobbat på bra under veckan men även om vi gick vidare i cupen så känner vi att vi har mycket kvar att slipa på. Vi behöver göra bra prestationer över tid för att känna oss mer trygga.

Om motståndaren Partille IBS

Partille från norra Göteborg har spelat i Allsvenskan tidigare, senast säsongen 2013/2014 då man hade en mindre lyckad sejour och hamnade sist på 15 inspelade poäng. Den bedriften verkar man inte vilja upprepa igen, och värvningarna är gjorda därefter. Sent i somras gjorde man klart med både Albin Jansson och Patrik Malmström från seriekonkurrenten Lindås, två spelare som burit det laget i både Allsvenskan och SSL i många år. Albin Jansson spelade förresten just den säsongen, 2013/2014, med Warberg i SSL. Två rutinerade herrar som har sina absoluta styrkor i offensiven. Förra säsongen plockade man in ytterligare Warbergs-bekantingar, nämligen Rikard Eriksson och Tobias Jernsand. En duo som inte behöver någon närmre presentation för Warbergs-publiken. Två klasspelare på den här nivån som med stor sannolikhet kommer att få dra ett tungt lass ihop med nämnda Jansson och Malmström. Spana också in skicklige backen Johan Främberg!

Astbrants tankar om motståndet

-Jag har egentligen ingen större koll på Partille med tanke på att de är nykomling. Vi vet såklart att de har plockat in några gamla rävar i laget och de kommer hålla en fin nivå i Allsvenskan. Några av dessa har ju dessutom gammal Warbergs-koppling ochjag är ganska säker på att de är sugna på att åka hit och knäppa oss på näsan. Vi behöver vara fokuserade och noggranna för att få med oss ett bra resultat.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Reservera din biljett här!

Notera att våra partners bjuder på fri entré till denna match. Men vill du reservera din plats så kan du göra det mot en administrationsavgift (15 kr).

Streama på Innebandy.tv- Länk till sändningen här!