Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Två ur-Warbergare förlänger!

5 maj 2021 11:45
HERR

Oliwer Olsson och Zeb Johnsson är fostrade i Warberg och har vandrat genom knattelag, ungdomslag och upp i a-laget. Nu har båda förlängt sina kontrakt med klubben och blir med sina rötter såklart viktiga kuggar i det nya lagbygget!


Oliwer Olsson gjorde sin debut i a-laget (då i SSL) redan 2016, och har alltså precis avverkat sin femte säsong i seniortruppen. Trots att han bara är 23 år tillhör han med det en av de mest rutinerade i dagens lag. Sällan, eller aldrig, den som får de största rubrikerna, men alltid den som jobbar hårt i det tysta. Zeb Johnsson blev uppflyttad som lärling till a-truppen förra sommaren, och gjorde det så pass bra att han spelat kontinuerligt i backuppsättningen under säsongen. Nu belönas därför den reslige försvararen med ett nytt tvåårskontrakt.

Oliwer Olsson har genom åren använts som både back och center, och med sin fysik är det lätt att förstå varför han är användbar på fler positioner. Till kommande säsong är tanken att nya tränaren Johan Astbrant vill använda Olsson på backsidan, där hans fysiska egenskaper skall nyttjas i duellspelet. 21-årige Johnsson blir kvar på backsidan, och kan han utvecklas i samma takt som under fjolåret finns alla förutsättningar för att detta är en herre som kommer ta allt större plats i framtidens a-lag.

Sportchef Kimmo Eskelinen om förlängningen med Olsson och Johnsson:

-Zeb och Oliwer är två kulturbärare för oss, och dessutom goda förebilder som visar att du kan klättra hela vägen från knattelag upp till a-truppen genom hårt arbete. Det är inte spelarna som hörs eller syns mest, men båda spelar med det blåa hjärtat utanpå matchtröjan och därför är det såklart en viktig förlängning för oss. Oliwer är garanterat truppens bäst tränade spelare, ett riktigt fysfenomen. Nu hoppas vi att han kan ta en ännu större plats i laget, både verbalt i omklädningsrummet och fysiskt på plan. Zeb har gjort en jätteresa senaste året och lär sig fortfarande varje vecka. Kan han bygga på sig lite muskler så blir han jobbig att hantera för många forwards med sin räckvidd och bollskicklighet.

Så här säger killarna själva om sina tankar kring förlängningen med moderklubben, och hur man ser på den nya säsongen med ny tränarstab bland annat:

-Det känns fantastiskt bra att förlänga mitt kontrakt med Warberg. Jag har ju följt och spelat i klubben ända sedan barnsben och gjort resan från knatte till herrlag, något som gjort valet att förlänga väldigt enkelt. Att Johan och Ludde kommer in som nya tränare tror jag kommer göra att vi som lag tar ytterligare steg och kommer göra oss bättre varje träningsvecka. Sen tror jag även att för min egen del så blir kombon med vår nya tränarstab och att jag spelar i klubben närmast hjärtat gör att Warberg är den klubb jag har bäst möjlighet att utvecklas i och nå min fulla potential. Jag är grymt revanschsugen efter kvalet i år, samtidigt som jag vet att vi kommer komma tillbaka starkare och hungrigare nästa säsong. Förhoppningsvis får vi göra det framför vår fantastiska publik som varit grymt saknad under året, säger Zeb Johnsson.

Även Oliwer Olsson är hungrig och nyfiken på att starta upp med nya ledarstaben:

-Ja det känns såklart oerhört bra att få förlänga ytterligare två år med klubben där allt startade. Jag har ju varit med ett tag nu och det känns som att vi bygger på något inför framtiden, och den resan vill jag vara med på. Ser verkligen fram emot att träffa alla nya lagkamrater och framförallt den nya staben med Johan och Ludde i spetsen. Känner mig väldigt trygg med den nya staben och tror det kommer bli riktigt bra. Johan har jag pratat med lite och där känner jag att vårt tänk kring träning och innebandy är i princip identiskt, så det ska bli sjukt kul att få jobba med honom. Ludde känner jag sen innan då jag hade honom i Warberg IBF för några år sedan, och jag vet att han kommer bidra med mycket kunskap och härlig energi! Nu längtar man efter att få träffa gubbarna igen och börja köra försäsong!

Vi säger stort tack till killarna och önskar de lycka till nu när det börjar dra sig mot uppstart av den nya säsongen.