Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match

Camilla Halldén förlänger!

17 augusti 2022 12:00
DAM

En av damernas allra viktigaste spelare sedan lång tid tillbaka har tagit god tid på sig att bestämma sig om sin innebandyframtid. Nu är beslutet taget och mycket glädjande ser vi fram emot ytterligare en säsong med trotjänaren Camilla Halldén i laget!


Efter mängder av unga nyförvärv och några förlängningar dröjde det till sensommaren innan en av damernas absolut främsta kulturbärare förlängde sitt kontrakt. Camilla Halldén har tillhört Warberg sedan 2009 och har nu skrivit på en förlängning som innebär att hon påbörjar sin fjortonde säsong i klubben.

31-åringen som under många år var lagkapten är kanske den som mest symboliserar klubbens slogan ”blått hjärta-hårt arbete” genom sitt sätt att vara. Hon har funnits med på hela resan från division 1 upp i SSL, och på hennes sex säsonger i högsta serien har hon från sin centerposition producerat hela 110 poäng, kombinerat med ett alltid uppoffrande spel och fina ledaregenskaper. Föregående säsong noterades hon dessutom för sin hittills poängbästa, med totalt 24 poäng (12+12).

Att hennes signatur var väldigt viktig för ett lag med så många nya spelare och ledare är helt uppenbart, något som manager Andreas Burman också poängterar:

-Vi har varit väldigt tydliga med att vi behöver ha en center i laget med erfarenhet och rutin från spel i högsta ligan, vilket vi nu har fått. I Camilla får vi ledaregenskaper, kravställan och rutin i ett och samma paket, och hon kommer bli en viktig vägvisare för många nya i vårt lag. Att hon även är en bra innebandyspelare råder det inga som helst tvivel om. Jag är därför extremt glad över att Camilla har förlängt sitt kontrakt och det ska bli väldigt givande att få arbeta med henne kommande säsong!

Camilla, du har förlängt med Warberg ytterligare en säsong, hur känns detta?

-För mig känns det rätt, det är skönt att det nu är bestämt att det blir en säsong till. Nu kan jag fokusera på att lära känna alla nya spelare och ledare, komma in i spelet och njuta av att vara igång med träningar och försäsongsmatcher.

Signaturen kom efter lång betänketid, hur har dina funderingar gått?

-Ja det stämmer, det har varit olika faktorer som gjort att jag har haft svårt för att bestämma mig. Dels handlar det om motivation, det gäller att ha den motivationen som krävs för att åka långa bortamatcher och träna mycket, att kunna lägga ner den tiden som behövs och samtidigt känna glädje i det. Det är också nya tränare och många nya spelare så det blir en nystart kan man säga och då har jag också fått fundera över om jag vill vara med på det tåget. Jag är trots allt lite äldre nu och har fler saker att ta hänsyn till i mina beslut vilket gör att det blir svårare att fatta besluten. Det har inte bara varit min vilja att ta hänsyn till, utan jag har en sambo och en liten dotter som har gjort att beslutet varit svårt. Dels vill även min sambo kunna hålla på med sin sport och träning, vi ska dessutom få ihop familjelivet. Men under sommaren har vi diskuterat fram och tillbaka om olika lösningar och till slut kom vi fram till ett upplägg som funkar för oss och laget/tränarna, så det känns väldigt roligt att vi äntligen landat i att det blir en fortsättning i Warbergs-tröjan!

Du ger dig nu in på din fjortonde säsong i Warberg, vad är det som driver dig att fortsätta?

-Är det fjorton alltså? Jag har knappt koll längre... Det är framförallt glädjen till innebandy som gör att jag vill fortsätta, det är fortfarande lite för roligt för att jag ska känna mig helt färdig i den blå tröjan och SSL. Jag tycker om att kliva in i SWC, det har blivit som en andra familj. Människorna där och hallen i sig känns hemma för mig och att få fortsätta träna och spela matcher där inför Sveriges bästa innebandypublik känns ärofyllt. Jag vill känna mig helt klar när jag bestämmer mig för att sluta, jag vill inte behöva känna efter att jag valt att sluta att jag ångrar mig. Sen är det mycket nytt i år, det känns spännande och inspirerande att få vara en del av det.

Du blir såklart en riktig mamma i laget med tanke på din erfarenhet, hur ser du på din roll i detta nybygge?

-Ja, jag har mycket erfarenhet i det här laget och det ska jag försöka bidra med. Det är många unga hungriga spelare som hela tiden vill utvecklas och jag tror framförallt att jag kommer bli viktig med mina ledaregenskaper.

Av det du sett av laget hittills, vad är rimligt att ha för förväntningar på er kommande säsong och är det några av de nya spelarna som har imponerat extra mycket på dig?

-Jag tycker det ser bra ut när det gäller laget, som jag nämnde ovan är det ett ungt men också hungrigt och drivet lag som vill utvecklas. Tillsammans med dessa spelare är det också två nya drivna tränare som verkligen vill ta laget framåt med tydliga mål. Att vi siktar mot något annat än slutspel vore konstigt, sen får vi se hur snabbt spelet sätter sig. Sen måste vi såklart också vara ödmjuka inför att det kommer att ta tid med så mycket nytt, men vinna matcher det kommer vi vara redo att göra när serien sätter igång. Jag tycker alla nya spelare är duktiga och har framtiden framför sig.

Vi önskar såklart Camilla ett stort lycka till i hennes fortsatta satsning och ser fram emot många fina stunder i SWC i höst!

Camilla är för övrigt i full träning sedan en tid tillbaka och fanns dessutom med i laguppställningen när damerna träningsspelade mot Malmö FBC förra fredagen. Ett mål blev det från hennes klubba då.

Till helgen har du möjlighet att se Camilla och de andra för första gången på hemmaplan den här säsongen. Söndag den 21 augusti kl 12.00 gästas man nämligen av allsvenska nykomlingen AIK, med ett par Warbergs-bekantingar i laget.

Varmt välkomna!