31 Mar 1 match

En poäng i matchen mot IBF Falun

28 december 2021 10:38
DAM

Det var en tuff sistaperiod för Warberg, som spelade med 13 utespelare i 60 minuter. Efter att ha haft övertaget i drygt två perioder jobbade sig Falun in i matchen och tog den till förlängning. Som de också vann. Slutresultatet skrevs till 5-6.

Det var en mållös första period i Sparbanken Wictory Center under måndagskvällen när Falun gästade hallen. Två lag som båda kände att poängen i dagens match var av stor vikt för att nå den åtråväda slutspelsplatsen senare i vår. Skottstatistiken i den första perioden var jämn, Warberg vann den med 7-6. Och det var också hemmalagets målskytte som skulle lossna först. För i den andra perioden kunde Andrea Envall redan efter inte ens minuten spelad se till att ge sitt Warberg ledningen. Strax därefter gör Amanda Johansson både 2 och 3-0 till Warberg. Inte stod gästerna utan målchanser, utan mer än en gång stod Hanna Svensson i Warbergskassen mer eller mindre på huvudet för att rädda sitt lag.

I slutskedet av den andra perioden drabbas Warberg av en utvsining och får spela boxplay. Visst finns det chans för reducering för gästerna, men det är nog Warberg som har de farligaste målchanserna och möjligheten att sticka iväg till 4-0. Men perioden slutar 3-0.

I den avslutande perioden kommer 4-0 och det görs av Jennifer Lundgren, som där med gjorde sitt första SSL-mål i den ljusblåatröjan. Men lyckan blir kortvarig för strax därefter drar en Falunspelare bollen i vad som uppfattas som ribban, men domaren är säker på sin sak - den gick i mål. 4-1. 20 sekunder senare är bollen över mållinjen igen för Falun. 4-2. Och när Warberg för andra gången i matchen drabbas av en utvisning kommer 4-3. Dryga minuten senare var matchen kvitterad. Men med mindre än fem minuter kvar att spela gör Sofia Greftén 5-4. Dock får gästerna in en kvittering och tar matchen till förlängning, som inte blir mer än 42 sekunder lång. En poäng blev det för Warberg när Falun vinner med 5-6.

Se highlights från matchen här: Warberg IC - IBF Falun