#26 Sofie Karlssons tankar inför morgondagen!

23 november 2019 17:05

Det blev en svidande förlust igår där matchen rann iväg i slutminuterna och Malmö fick med sig matchens alla poäng. Warberg ställde upp med ett starkt försvarsspel och en vass Hanna Svensson i mål, som bland annat räddade en straff, men det räckte inte hela vägen när resultatet visade 6–4 med fördel till hemmalaget. Nu är det dock nytt fokus när vi imorgon välkomnar Västerås Rönnby till hallen där det dessutom vankas FRI ENTRÉ. Vi tog oss en liten pratstund med #26 Sofie Karlsson efter förlusten igårkväll.

Det blev en jämn match mot Malmö där de tillslut vann med 6–4 på hemmaplan. Vad tar ni med er vidare från den matchen till mötet mot Rönnby? Vi gör en bra prestation i stort sätt hela matchen. Vi får en liten dipp i andra perioden där de sätter lite mer press på oss men vi kommer tillbaka i matchen i sista perioden och krigar in i det sista. Det är små marginaler som gör att Malmö får med sig alla poäng. Så vi tar med oss en bra känsla då vi gör en bra prestation trots sur förlust. Rönnby har nog bra med självförtroende nu och det gäller att vi är närvarande genom hela matchen, precis som vi bevisat för oss själva att vi kan.

Det var en poängsnål inledning på säsongen, vad är dina tankar om det? Ja, det var en poängsnål inledning och det är klart vi hade velat haft fler poäng i bagaget men under den perioden har vi vuxit enormt mycket som ett lag. Vi fokuserar på rätt saker och det vi är bra på så jag tänker inte så mycket på poängen just nu. Serien är lång och allt kan hända. Det viktigaste är att göra så bra prestationer som möjligt. Spelar vi som vi gjort de senaste matcherna så kommer poängen in på kontot.

**Ni spelar dubbelmöte denna helgen, hur ser uppladdningen inför en sådan prestation ut? ** Fylla på med mat och vatten i mängder inför matcherna. Annars är det som vanligt, vi tar en match i taget och fokuserar på att göra bra prestationer mot båda lagen. Det skiljer sig en del mellan lagens spel så det gäller att vara närvarande till 100% under matcherna och fokusera på det vi kan påverka här och nu.

Vi välkomnar imorgon ett väletablerat Västerås Rönnby till SWC, vad är känslan inför matchen? Det är en bra känsla. Hemmamatch igen vilket är fantastiskt kul. Rönnby gillar dessutom att kontra och spela mycket med fart vilket passar oss väldigt bra. Det ska bli en rolig och fartfylld match. Tror det kan bli några härliga närkamper också.

Imorgon spelar ni även den sista omgången innan ett längre matchuppehåll, vilket är en riktigt bra anledning för publiken att ta sig till hallen. Vilka övriga anledningar finns det till att se er lira imorgon eftermiddag? Vi vill fortsätta spela bra på hemmaplan såklart och lagen som kommer hit ska tycka det är jobbigt, vi äger våran borg och krigar för varandra i 60 minuter men också för att vi har Sveriges bästa publik. Matchen mot Jönköping var magisk så vi behöver verkligen allt stöd vi kan få och inramningen i SWC är rätt så mäktig när vi fyller upp våra läktare och Supras är på plats. Det vill man faktiskt inte missa. Så det finns många anledningar till att komma och kolla på oss imorgon eftermiddag.

Vi tackar #26 Karlsson för detta och laddar upp inför morgondagens match! Sponsorerna bjuder alltså på fri entré innan våra damer tar ett längre matchuppehåll under VM som väntar runt hörnet. Kom och heja fram laget till några riktigt viktiga poäng – 16:00 tekar vi igång! Ses där!

Warberg – Västerås Rönnby Inbördes möten: 1 – 5 Senaste mötet: 2 – 4