Seger i sexpoängsmatch på Gotland!

19 januari 2020 20:12

Herrarna tog i lördags kväll en mycket viktig seger i bortamötet med jumbon Visby. Efter en trevande start tog man kommandot i andra perioden och vann till slut med 7-3.

Herrlaget tog en snabb revansch på sig själva efter förlusten mot Pixbo Wallenstam i torsdags. Lördagens möte med Visby IBK på Gotland var en match av stor betydelse för den fortsatta kampen om nytt kontrakt i SSL. Någon nervositet för matchens dignitet kunde inte synas och ju längre matchen led desto tryggare blev Warberg.

Första perioden gick annars i hemmalagets favör. Man nyttjade ett aningen ihåligt Warbergs-försvar och skapade lite för många kvalificerade målchanser för att det skulle kännas tryggt som Warbergare. Framför allt var det Visbys förstafemma som briljerade och stod för alla tre mål mot Warbergs dito. Att inte ledningen var större än 3-2 inför andra kan Warberg tacka sin tredjeformation för. Nyförvärvet Alexander Johansson låg på nytt bakom två mål med fina framspelningar till sina kedjekamrater, och Filip Erheden och Tom Carlsson stod för målfabrikationen i första perioden.

I andra skärpte Warberg till sitt försvarsspel och det gav också effekt i anfallsspelet. Kvitteringen till 3-3 kom redan efter 1.22, och även om Robin Blåberg har ett vasst skott så får vi nog sortera in målet till avdelningen bjudningar. Visbys målvakt Martin Stolt var helt oskymd när han tappade in Blåbergs skott från långt håll. Bara minuten senare hade Warberg också tagit ledningen. Målkungen Mattias Kongstad fick gott om tid framför Stolt och förvaltade Filip Kalentuns passning på bästa sätt och gjorde sitt första mål för kvällen.

Efter Warbergs ledningsmål spelade man kontrollerat och Visby fick inte alls till sitt spel. Efter 13.39 tog hemmalaget time out men dessvärre för deras del gav det ingen större effekt och 3-4 till Warberg stod sig perioden ut.

I avslutande perioden utökade Warberg till 5-3 efter drygt sju minuter, och det var återigen Mattias Kongstad som höll sig framme. Han tog hand om sin egen skottreur och placerade säkert in målet som blev oerhört viktigt för utgången. Visby gjorde såklart ett försök att komma tillbaka, men även om man fick chansen i powerplay mitt i perioden så skapade man inga större farligheter. Warbergs boxplay var tätt och det såg ut att ta udden ur Visby en aning. Det definitiva avgörandet kom sedan med lite mer än sex minuter kvar och det var en vacker spelvändning som avslutades av Joel Birgersson. Han kunde bara hålla klubban i golvet och styra in Simon Nilssons precisa passning.

Visby fick kort efter målet en ny chans i powerplay, men även denna gång höll Warberg tätt. Istället fick Mattias Kongstad sätta spiken i kistan med sitt tredje mål för kvällen när han sköt 7-3 med en och en halv minut kvar, fint framspelad av Simon Svensson.

Warbergs tredje seger mot Visby denna säsong och den sjätte raka inräknat mötena i Allsvenskan. Oerhört viktiga poäng med hem från Gotland, minst sagt!

Nio omgångar kvar att spela och räkna med hög dramatik i varje omgång framöver. Nästa match för herrlaget spelas lördag den 25 januari hemma mot FC Helsingborg.