Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match

Björklund och Winbo lyfts upp i a-truppen

13 maj 2021 12:00
HERR

När herrlaget startade upp sin träning i måndags fanns en kvartett nya ansikten på plats. Två av dessa har skrivit lärlingskontrakt med a-truppen, forwarden Love Björklund och målvakten Oskar Winbo. Båda två har Warberg som moderklubb. Övriga var Isak Ehrinton och Johannes Windsand, två ungdomsspelare födda 2003 som får chansen att träna med a-truppen i sommar.


För 3,5 vecka sedan spelades förra säsongens sista match, och i måndags startade tränarduon Johan Astbrant och Ludwig Bengtsson upp säsongen 21/22. På schemat stod såklart presentation av sig själva, lite riktlinjer för säsongen samt tester.

Två nykontrakterade spelare fanns på plats, Love Björklund och Oskar Winbo. Björklund som är född 2002 har Warberg som moderklubb och har varit en stabil poängmakare i ungdomsåren ända upp i Juniorallsvenskan. De senaste tre säsongerna har han spelat i division 1 med Warberg IBF och fick i fjol chansen att träna med a-laget vid ett flertal tillfällen. Den två år äldre Oskar Winbo har precis som Björklund klättrat genom pojklag och ungdomslag upp i representationslaget i Warberg IBF, där han har vaktat målet i division 1 de senaste tre säsongerna. Nu har båda två tecknat lärlingskontrakt med a-truppen, vilket i korthet innebär att spelarna tillhör Warberg, men där det finns möjlighet till utlåning för att hitta speltid om konkurrensen är för tuff. I Winbos fall är det redan avtalat att han lånas ut till Vinbergs IBS efter sommaren för att få matchträning där.

Sportchef Kimmo Eskelinen om Björklund och Winbo:

-Det är alltid kul när vi kan lyfta upp våra egna spelare, och detta är två sköna killar som vi nu vill ge möjligheten att trappa upp träningen ordentligt och för att se hur långt det kan bära. Båda Love och Oskar har varit med oss till och från tidigare och visat att det finns potential att ta klivet fullt ut. I Oskars fall bedömer vi att han också behöver ha matchträning för att utvecklas och i konkurrens med Kodelja och Agnarsson har han fortfarande en bit kvar. Därför blir det en toppenlösning med utlåning till Vinberg, där vi kan ta hem honom när så behövs. Målvaktspositionen är ju väldigt speciell på det sättet att det bara finns en plats att slåss om på match. När det gäller Love så har han alla möjligheter att träna sig till en startplats till hösten, men han har också väldigt tuff konkurrens på sin position, så vi får se under säsongen hur det utvecklar sig.

Killarna är såklart förväntansfulla inför det som komma skall och säger så här om det som väntar:

-Det skall bli jäkligt kul att få chansen att köra med a-laget, detta är ju något som man drömt och jobbat för sedan man var knatte! Jag har ju lyckats fastna för en utav de kanske mest konkurrenskraftiga positionerna och har två grymma målvakter framför mig, men det skall bli kul att försöka flåsa dem lite i nacken. Att få lite miljöombyte och matchning med Vinberg skall även det bli spännande och jag tror att denna lösning är något som verkligen kommer utveckla mig som spelare. Men först skall man ta sig igenom försäsongen, säger Oskar Winbo.

-Såklart jättekul att få skriva på med herrtruppen och jag är tacksam att få det förtroendet från klubben! Detta har varit en pojkdröm ända sen jag var liten att få spela för elitlaget i klubben, vilket känns väldigt kul att få chansen att göra nu. Man har en speciell relation till klubben då man en gång som knatte startade i föreningen och gått hela vägen genom ung-domsleden, vilket gör det ännu mer hedrande att idag få vara en del av a-laget. Jag vet ju såklart med mig om den stenhårda konkurrensen i truppen, men kommer att göra mitt yt-tersta och ta vara på de chanser jag får. Ser fram emot kommande säsong och förhoppningsvis ett fullsatt SWC, avslutar Love Björklund.

Utöver Winbo och Björklund fanns alltså också Isak Ehrinton och Johannes Windsand på plats, två spelare födda 2003 som tillhör Warberg IBF och som kommer att få träna med a-truppen hela sommaren.