NYK

1-0 i matcher efter drömstart för Warberg!

2 april 2023 22:45
HERR

Warberg har tagit ledningen i matchserien mot Nykvarn efter komfortabla 10-5 i första mötet! Hemmalaget gick på knock direkt och hade 3-0 efter åtta minuter och matchen var avgjord inför sista när Warberg ledde med hela 8-1.

Inför en proppfull och kokande Sparbanken Wictory Center har Warberg fått en drömstart på SSL-kvalet mot Nykvarn. Man klev ut och satte gasen i botten från början och många fick nog gnugga ögonen när det stod 3-0 på tavlan och gästerna hade tagot time out redan innan nio minuter var spelade av första perioden! Anförda av sin tredjefemma som stod för alla de tre inledande målen var det ett hemmalag som uppträdde med stor pondus och beslutsamhet i såväl försvar som anfallsspel. Även om Nykvarn nyttjade ett litet hemmamisstag och satte en reducering bara halvminuten efter sin time out så gick hela den första perioden i hemmafavör. Med tre minuter kvar innan pausvila sköt också Joel Birgersson 4-1 och det var en hemmaledning som kändes minst sagt trygg.

I andra perioden drog Nykvarn tillbaka sina styrkor en aning och man fick bättre koll på spelet i egen zon första halvan av perioden. Men när Simon Svensson snyggt satte 5-1 efter knappa tolv minuter så kom det en rejäl islossning för Warberg. Minuten senare gjorde nämligen Joel Birgersson sitt andra mål på en fin framspelning av Max Källerteg och sedan var det Oliver Sandberg show. Både 7-1 och 8-1 kom från den skicklige värmlänningens klubba och vid båda målen visade han upp hög teknisk briljans.

Med 8-1 på tavlan och periodpaus så blev såklart frågan inför den sista perioden hur den skulle se ut. Trodde Nykvarn att en vändning var möjlig? Skulle Warberg bara försöka spela av tiden? Svaret på frågorna blev nog, nja. Båda lagen visste såklart att matchen var över men ändå blev det en tredjeperiod som innehöll mycket. Från mitten av perioden och framåt trillade det in bollar lite hur som helst när lagen mest gick och väntade på slutsignalen, och slutsiffrorna 10-5 borde kanske ha varit några mål färre åt båda håll.

Det enda som betyder nåt är såklart att matchen vanns av Warberg och att man har skaffat sig en 1-0 ledning i matchserien. På onsdag är det ny match och 0-0 på tavlan. Räkna med ett annat Nykvarn då.

Manager Johan Astbrant efter segern

-Skönt att vinna såklart och jag tycker vi fick bra träff på de saker vi hade pratat om. Det var viktigt att ta ledningen och få ett Nykvarn som jagar. När matchen sen utvecklades som den gjorde så blev det nästan en matchbild som kanske egentligen passar Nykvarn bättre än oss. Vi var dock effektiva idag och får vara nöjda med det. Imorgon börjar vi om från noll med fullt fokus på onsdagens match och det kommer såklart bli en helt annan match med en fullsatt arena i Nykvarn och ett hemmalag som vill visa en bättre sida än idag.