Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Thorengruppen
TTG

Inför match- Thorengruppen

11 december 2022 09:28
DAM

Under söndagen väntar seriesuveränen från Umeå hemma i Sparbanken Wictory Center. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter förlusten i Falun väntar ännu en svår match. Men ingenting är omöjligt och det ska spelas om det i 60 minuter.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Hilma Ahnlund är fortsatt indisponibla p g a skador. Julia Gustafsson missar även denna matchen p g a hjärnskakning. Vidare är Emma Thorsson skadad och Amanda Svanström saknas av personliga skäl.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Tung med rättvis förlust mot Falun. Vi har haft en vecka där vi fått tillbaka spelare i träning efter sjukdom. Så träningsveckan har varit bra. Vi har två matcher kvar innan julledigheten så viktigt att vi kör all-in sista veckorna.

Om motståndaren Thorengruppen

Thorengruppen är hittills obesegrade och kommer högst troligt att spela SM-final till våren. Laget vimlar av landslagsspelare från framför allt Sverige och Finland. Tvillingarna Oona och Vera Kauppi är de mest kända från det blåvita landslaget medan Emelie Wibron, Maja Viström och Amanda Delgado Johansson är de mest kända från det svenska landslaget.

Burmans tankar om Thorengruppen

-Thorengruppen har ett fantastiskt lag på alla positioner. Det kommer bli den tuffast möjliga uppgift man kan ställas inför. Samtidigt är det inspirerande att få möta lag på den nivån. Vi behöver göra en otroligt bra prestation över 60 minuter och jag tror att starten på matchen blir väldigt viktig. Vi behöver vinna dueller i egen zon för att få lite omställningar på dem. I övrigt kommer vår arbetsinsats bli extremt viktig. Vi behöver göra personbästa från samtliga.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen - Länk till sändningen här!