Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Pontus Reinholdsson är tillbaka i Warberg!

2 maj 2023 15:00
HERR

Herrlagets första nyförvärv inför säsongen 23/24 är en hemvändare. Efter tre säsonger i seriekonkurrenten FBC Lerum vänder nu göteborgarnas lagkapten Pontus Reinholdsson hem till Warberg igen!


Pontus Reinholdsson är alltså Johan Astbrants första nyförvärv till lagbygget inför nästkommande säsong. Den nu 25 år gamla Glommen-produkten kom till Warbergs ungdomsverksamhet 2013, alltså när han var 15 år, och spelade sedan i klubben fram till 2020 när han provade vingarna i FBC Lerum och division 1 under våren. Åren innan han lämnade för Lerum tillhörde Pontus Warbergs division 1-lag som center och var ofta med och tränade med herrlaget när man fyllde på med spelare underifrån och nosade på ett a-lags kontrakt. Flytten till FBC Lerum skedde i början på 2020 och han fick redan samma vår vara med om avancemang till Allsvenskan där han nu varit en stöttepelare i tre års tid och samlat på sig gott om erfarenhet och speltid som han nu tar med sig hem när det blir debut i a-laget "på riktigt". Warberg och FBC Lerum har ju mötts i såväl serie som cupsammanhang ett flertal gånger under dessa år så det är en välscoutad spelare som är tillbaka i sin nygamla klubb. Reinholdsson har också skolats om till back under dessa år och det är på den positionen han är värvad till Warberg.

-Värvningen av Pontus är en del i att vi vill fortsätta att utveckla vårt spel med boll och bli bättre på att kontrollera matcherna. För det krävs en bollskicklighet i de bakre leden och där checkar Pontus av många delar. Han är en klassisk tvåvägsback med fin teknik och ett bra passningsspel som dessutom är stark i spelet utan boll vilket har imponerat på mig. Hans utveckling de senaste säsongerna har varit väldigt positiv och i fjol tycker jag att han var en av Allsvenskans absolut bästa backar. Så självklart är det glädjande när den typen av spelare vill komma till oss. Han är också en spelare som prioriterar laget framför jaget, tar ansvar och har burit kaptensbindeln i Lerum de senaste säsongerna, så det är viktiga egenskaper han tar med sig till vårt "nya" lagbygge, säger Johan Astbrant om värvningen.

Pontus själv ser fram emot återkomsten till Warberg och är tydlig med vad målet är i och med flytten hem.

-Det känns självklart jättebra och det ska bli väldigt roligt att dra på mig den blåa tröjan igen och spela inför ett fullsatt Sparbanken Wictory Center! En stor anledning till bytet är att jag vill vinna och ta Warberg dit vi hör hemma. Det blir en annan nivå på seriositet och elittänk mot vad jag varit med om tidigare i min karriär och sen är det såklart ett stort plus att jag kommer närmre vänner och familj. Det var helt enkelt många delar som kändes självklart när Warberg hörde av sig.

Du lämnade ju Warberg 2020, hur skulle du sägas att du har utvecklats sedan dess?

-Stor skillnad skulle jag vilja säga, både som innebandyspelare och som människa. Jag har blivit klokare och mer erfaren och vet tydligare var mina styrkor som spelare ligger. Tidigare i karriären värderade jag till exempel poäng högre än själva prestationen.

Du är omskolad till back numera, vad ligger bakom positionsbytet?

-Lite av det jag nyss beskrev, att jag har hittat mina styrkor i spelet mer nu. Jag gillar att ha mycket boll och sköta ett bra uppspel, och efter att min tränare testade mig som back på en träning så blev det naturligt att jag spelade kvar där. Jag spelade även back under min ungdomstid fram till jag var ungefär 15 år så det var inte helt nytt för mig.

Hur mycket känner du till om ditt nya lag?

-Jag känner att jag har hyfsat bra koll ändå. Vi har ju mötts många gånger de senaste säsongerna och det är en del spelare kvar som jag har spelat med tidigare så jag vet att det finns massor av kvalitet. Vi kommer att ha ett slagkraftigt lag!

Slutligen, hur går dina tankar om säsongen som kommer för dig individuellt och för laget?

-Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen som kommer, jag ska sprida min vilja att vinna, komma in med ledaregenskaper och sprida ett lugn på planen. Det finns bara en sak och det är att efter sista matchen på säsongen så är Warberg ett SSL-lag!

Vi hälsar Pontus varmt välkommen tillbaka till Warberg och ser fram emot att se honom i SWC till hösten!