Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lagkapten Svensson klar för två nya år i Warberg!

20 december 2021 11:45
HERR

Första nya kontraktet för herrtruppen inför kommande säsong är inte vilket som helst. Centern tillika Warberg lagkapten Simon Svensson har skrivit på för två nya säsonger i den blåa tröjan. En signatur som visar på Svenssons blåa hjärta enligt manager Johan Astbrant.


Det är en Warbergtrogen spelare som blir den första att krita på för nästa säsong. Simon Svensson kom till Warberg från Tvååker säsongen 2010/2011 och har sedan dess spelat i den blåa tröjan. Hans första år med spel i SSL var fem säsonger senare, men det var säsongen 2016/2017 som poängen började att trilla in. Under säsongerna i Warberg har Svensson vuxit in i laget och blivit en tongivande spelare med sin speed och spelsinne. En person som visar känslor på planen och en viktig kravställare i laget som nu bär kaptensbindeln. Så det är en nöjd manager i Johan Astbrant som säkrat upp en viktig roll till kommande två säsonger:

-Simon är en utav våra kaptener och en stark ledare i gruppen. Med sin envishet och starka vilja mså drar han vårt lag framåt. Vi vill bli ett lag som drivs mer av spelarna själva och där är Simon extremt betydelsefull för oss som grupp. Som spelare är Simon viktig med sin speed i både spelet med och utan boll. Att han nu skriver på ett nytt kontrakt så här tidigt och ovetande vilken serie vi kommer tillhöra nästa säsong säger en hel del om vilket hjärta han har för föreningen. Jag som manager är glad att vår kapten vill fortsätta den resa vi påbörjat och att han delar samma dröm som mig, att vi ska lyckas. Där första målet är att ta oss tillbaka till finrummet.

Så här säger Simon Svensson själv om beslutet att skriva nytt kontrakt med Warberg:

-Det var ett ganska enkelt val att stanna kvar i Warberg. Jag trivs bra i gruppen, föreningen och dessutom har vi en helt fantastisk publik. Jag vet att vi har en rolig resa framför oss som jag gärna vill vara en del av.

Hur har dialogen med nya ledarstaben fungerat?

-Jag har fått en väldigt bra känsla av Astbrant och Ludde (Ludwig Bengtsson). De har infört ett helt nytt sätt för oss att spela innebandy på, som gör att man fortfarande utvecklas och blir bättre för varje vecka. Astbrant har tidigt visat att han tror på mig både som spelare, och som en ledare i laget.

Vad är dina förväntningar med framtiden i Warberg?

-Förväntningarna är att Warberg inom en snar framtid kommer att vara ett lag att tro på som återigen fightas på den högsta nivån, men det kommer att krävas hårt slit dag in och dag ut.

Vi är väldigt glada att Simon valt att stanna i föreningen och önskar han ett stort lycka till tillsammans med hela laget när serien fortsätter efter juluppehållet.