Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Onsdag
16 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Måndag
21 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match

"Det blir viktigt för oss att söka vårt 100% jag"

12 november 2020 09:00
DAM

Damlaget har kommit en bra bit in i sin SSL- säsong och huvudtränare Kent Göransson sammanfattar säsongen så här långt.


Hur skulle du sammanfatta säsongsinledningen?

-Jag är nöjd att vi tagit stora steg i vår egen utveckling som lag men tycker samtidigt att vi borde tagit fler poäng än vad vi faktiskt har. Vi började med att bryta en barriär genom att för första gången vinna en premiär vilket vi inte gjort tidigare i damernas SSL. Därifrån har vi jobbat vidare med nya utmaningar i vårt spel för att hela tiden bli bättre.

Årets inledning är en av de bästa damlaget gjort i SSL, vad ser du är främsta anledningen till det?

-Det har varit vårt egentligen enda mål vi hittills har satt upp, att göra den bästa säsongen i klubbens historia. Vi är en bit på väg även där och laget kommer att göra allt för att så blir fallet.

Vart känner ni i ledarstaben att laget är nu?

-Pratar vi gruppdynamiskt så är vi lite sökande just nu, vilket ställer många delar på prov. Det är häftigt att kunna följa vår grupp hur den hela tiden formas och prövas. Vänder vi över till vårt spel så har vi tydliga ramar i vårt spel där vi har ett stabilt försvar men samtidigt vill framförallt vill utveckla vårt anfallsspel. Där gör "Bagarn" ett fantastiskt jobb med tjejerna och vi blir hela tiden bättre och bättre.

Vilka nycklar ser du till att ni fått ihop laget?

-Vi har haft en plan där spelet, gruppens utveckling, vår fysiska nivå hela tiden ska gå hand i hand. Vi jobbar hårt med alla delarna och är en bit på väg utan att vi för den sakens skull är fullt ut nöjda ännu. Vi kan vara nöjda för stunden ibland men sedan är det på med boxhandskarna igen för att ta det hårda jobbet.

Vad blir viktigt för er fortsättningsvis?

-Såklart att vi får ha alla spelare hela och friska. Vilket inte är en självklarhet i dessa tider. På skadefronten är det hämmande att inte ha Sofie Karlsson eller Therese Arnesson tillgängliga. För Sofies del så börjar det ändå närma sig och kanske kan vara tillbaka om två veckor. För Terres del är det mer osäkert men jag är så sjukt imponerad av hennes vilja att aldrig missa en rehabövning. Hon är nere varje pass och kör.

Sedan blir det viktigt för oss att söka vårt hundraprocentiga jag i varje träning, varje match, eller förberedelse. Både som individer och lag. Vårt blåa hjärta är starkt och det kommer det fortsatt att vara. Sen är det aldrig fel med lite glädje på vägen.

Till helgen spelar ni mot Täby, vad tror du det blir för match?

-Det kommer bli grymt kul att spela match igen och vi var inte nöjda senast mot Mora och vill lite ta revansch på vår egen insats. Täby är bra och har många duktiga spelare men vi vill i första hand fokusera på vår egen insats. Är den där vi önskar så tror jag vi ska vara med i matchen.

Vad krävs för seger?

-Ett lag som arbetar tillsammans i alla delar blir det något tråkiga svaret.

Vi tackar Kent Göransson för intervjun och önskar han samt laget lycka till på söndag den 15 november. Då spelar damlaget den flyttade matchen mot Täby hemma i Sparbanken Wictory Center.

Matchen sänds som vanligt på SportExpressen Play. Länk hittar ni här: Warberg - Täby