Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hilma Ahnlund är klar för Warberg!

25 mars 2022 11:45
DAM

Damlagets trupp fortsätter att stärkas upp av nya spelare. Nästa spelare som vi har glädjen att presentera, kommer även hon från Riksidrottsgymnasiet (RIG), är ingen mindre än Hilma Ahnlund. Forwarden är klar för två säsonger i den blåa tröjan.


Damlagets nya forward började sin innebandykarriär i Gullänget-Kroksta IBS, som är en av föreningarna i Örnsköldsvik. Under uppväxten var det sport, sport och ännu mera sport som gällde för Hilma. Det kanske för att storebror utövade både hockey, fotboll och innebandy så hängde hon på. När det blev dags att söka till gymnasiet så var det innebandy som valet föll på och när antagningsbeskedet till RIG kom så fanns det inga oklarheter i att satsa fullt ut på innebandyn. Nu väntar nya äventyr på västkusten för Hilma tillsammans med flera av lagkamraterna från RIG, spelare som vi presenterat tidigare. Och om att det blev just Warberg som karriären fortsätter i säger Hilma så här:

-Jag har fått ett varmt välkomnande från Warberg ända från start. Intrycket Warberg gett mig är att det är en hjärtlig och proffsig klubb, och det är något jag vill vara en del av. I Warberg ser jag en bra helhetsbild med goda träningsmöjligheter kombinerat med innebandy på hög nivå.

Den första tiden i Warberg kommer dock att bestå av rehab, då hon dras med en knäskada.

-Det stämmer, jag har spelat innebandy en lång period utan att vetat om att det varit något fel med knät eller när skadan egentligen inträffade. Det kanske låter ovanligt, men så är läget just nu. Det betyder att rehab står på schemat. När jag kommer ner till Warberg känner jag mig trygg och vet att jag kommer få den hjälp jag behöver för att komma tillbaka. Planen är väl egentligen att följa rehabplanen jag får av fysioterapeuten och göra allt jag kan för att komma tillbaka starkare än innan.

Härligt, men väl på planen då. Vilken spelare kommer Warbergspubliken att få se?

-Jag skulle vilja beskriva mig själv som en spelare med de främsta styrkorna i tekniken och spelet i anfall med boll. Jag hoppas kunna bidra med en offensiv kreativitet och ett hårt jobb!

Vad har du för förväntningar på kommande säsonger?

-Mina förväntningar på kommande säsonger är att komma in i laget och på sikt kämpa för att vara med och bidra på planen. Det har alltid varit en dröm att få spela SSL och det känns väldigt roligt att få göra det med Warberg.

Så här säger Emil Risberg om Hilmas beslut att ansluta till Warberg efter studenten:

-Hilma är nog en av de mest tekniska spelarna som jag har sett. En högerforward som producerar poäng och som är oerhört sevärd i sina bästa stunder. När Hilma är klar med sin rehab så kommer hon att vara en oerhört viktig spelare för oss i det offensiva spelet. Så jag är jätteglad över att hon har valt att fortsätta sin utveckling i Warberg och SSL.

Vi hälsar Hilma varmt välkommen till Warberg och önskar henne stort lycka till!