LER

Eriksson hjälte med minuten kvar!

18 februari 2023 20:15
HERR

Rikard Eriksson blev stor matchhjälte när han sköt in 4-5 till Warberg med mindre än minuten kvar att spela borta mot FBC Lerum! Segern satt långt inne mot ett frenetiskt kämpande hemmalag som hade ledningen med mindre än sju minuter kvar att spela.

Det blev alltså tre nya poäng till Warberg som därmed förlängde sin förslustfria svit sedan den 15 december ytterligare. Men det satt långt inne denna lördagseftermiddag. Hemmalaget FBC Lerum som kämpar för nytt kontrakt gjorde det bra och höll jämna steg med Warberg i hela matchen. Man tilläts också ha mer boll än vad många kanske trodde på förhand. Warberg inledde matchen bra och kom ut i ett högre tempo än hemmalaget, men trots ett antal avancerade målchanser uteblev målen. Kanske gjorde det att man tappade lite fart, för efter första tio var det Lerum som tog över och stod för mer farligheter. Mitt i detta tog man också ledningen genom William Ljungqvist som var lite rappare i tanken än Warbergs försvar när han slog in en boll på volley i slottet. Ledningen stod sig perioden ut och känslan var att Warberg hade betydligt mer att ge.

Men inte heller den andra perioden blev någon höjdare sett ur Warbergs-ögon. Visst fick man iväg ett antal skott på mål, men det kändes mer som tillfälligheter än som resultatet av ett ordnat spel. Dock fick man till en kvittering, och det skedde när man tilldelades ett powerplay med knappa elva minuter spelade. Hannes Karlsson spelade bollen i sidled till Rikard Eriksson som sköt direkt och bollen satt klockrent i bortre krysset. Så mycket mer hände inte i mittperioden och förväntningarna på de avslutande tjugo minutrarna var nog höga från alla som såg matchen.

Om de två första perioderna kändes avslagna så blev den tredje precis tvärtom. Warberg fick en drömstart när Joel Birgersson helt på egen hand sköt in ledningsmålet, dessutom i boxplay. Bara en och en halv minut senare gjorde också Oliver Sandberg mål och 1-1 hade hastigt och lustigt blivit 1-3 till Warberg. Såklart gav det energi och mod till laget som kanske blev lite väl heta och ivirga i jakten på mer. Direkt efter tekning sprang man nämligen bort sig rejält i offensiv zon och Lerum var skoningslösa när man spelade bort rusande Warbergare. Victor Johansson serverades bollen på bortre efter att man rullat den på ett snöre och 2-3 blev en kalldusch som heter duga. Warbergs anstormning kom av sig lite och istället lyckades Lerum både kvittera och ta ledningen. 4-3 målet sköt Joakim Fors in bakom en skymd Arvid Vonk och då hade det gått drygt 13 minuter av perioden. Men, precis som i Warbergs fall så tappade Lerum lite fokus i bytet efter eget mål. Rikard Eriksson fick bollen på högerkanten, trampade in i banan och fick all uppmärksamhet på sig men släppte kyligt ner bollen till en helt fri Filip Erheden som placerade in kvitteringen. Kedjan med Eriksson, Erheden och Birgersson kändes farliga i stort sett varje gång de var på banan i tredje perioden och fick också välförtjänt mest speltid när det led mot slutet av matchen. Innan segermålet som kom med 54 sekunder kvar så hade man faktiskt ett helt öppet mål som Anton Birgersson sköt i stolpen efter ett anfall som var identiskt med kvitteringen. Den enda skillnaden var att Erheden passade denna gången istället för att avsluta själv. 4-5 målet kom när man vände på steken. Bollen spelades nu istället upp på vänsterkanten till Anton Birgersson som vek in den till en helt fri Eriksson framför mål. Matchvinnaren tog emot bollen med foten samtidigt som han rörde sig framåt och det ställde Robin Pagoldh i målet helt. Kyligt rullade han in bollen över mållinjen och vändningen var ett faktum. Nyförvärvets tredje mål och femte poäng sedan debuten för mindre än en vecka sedan. Lerum tog såklart timeout och plockade sin målvakt så fort man kunde men Warberg spelade starkt i 5 mot 6 och kunde hålla undan utan några större bekymmer.

Andra uddamålssegern på bara några dagar mot lag som kämpar om överlevnad! Det var inte speciellt vackert, men tre poäng är tre poäng och fortsatt grepp om förstaplatsen.

Statistik

FBC Lerum-Warberg 4-5 (1-0, 0-1, 3-4)

Skott: 24-23 (7-8, 5-7, 12-8)

Publik: 264

Poänggörare Warberg: Rikard Eriksson 2+1, Oliver Sandberg 1+0, Joel Birgersson 1+0, Filip Erheden 1+0, Anton Birgersson 0+1, Max Källerteg 0+1, Hannes Karlsson 0+1, Markus Berntsson 0+1.

Highlights från segern här!

Johan Astbrant efter segern

-Såklart skönt att vinna och speciellt på det sättet som blev med en vändning på slutet. Idag hade vi ett litet annat mindset inför matchen och valde att ligga lite lägre för att bli mer kompakta och försöka straffa Lerum i spelvändningar. Tycker vi hade bra koll i försvaret men tyvärr ledde det också till att vi blev extremt passiva i spelet med boll, vi valde att spela hemåt istället för framåt och då fick vi spela mot uppställt försvar nästan hela tiden. Så där är jag lite missnöjd med den taktiska gameplanen. I tredje får vi ju ändå en bra start och utdelning men direkt därefter går vi upp i en press och är osynkade, och då får Lerum göra precis ett sånt mål vi hade pratat om att de är duktiga på att göra, när de får slå ut lagdelar. Matchen hade kunnat städas av på ett bättre sätt där när vi leder med två bollar om vi hade låtit det gå några byten, nu fick ju Lerum blodad tand av sin snabba reducering och lyckades bryta vårt momentum. Men, jag är stolt att vi lyckas vända och vinna en moralseger till slut, och vi är mycket nöjda med nio poäng på en vecka!