Vinst i årets sista hemmamatch

22 december 2019 10:42
DAM

Det blev en relativt målsnål rysare i Sparbanken Wictory Center denna lördag, där storspelade målvakter stod i fokus. Matchen kom att gå till förlängning och med fem sekunder kvar kunde Amanda Wetterström avgöra och ge Warberg den så viktiga extra poängen.

Att matchen och poängen för bägge lagen var viktiga behöver vi nog inte någon längre förklaring till.

Det var Warberg som direkt tog taktpinnen och kontroll över spelet i inledningen av matchen. Med bollövertaget lyckades man få till vissa farliga chanser. Det var istället gästerna som öppnade målskyttet. En kontring för Sirius leder till att de får ett frislag, som förvaltas på bästa sätt mot ett stillastående Warberg och efter 04.48 in i matchen är ställningen 0-1. Perioden forsätter med starkt spel från Warberg, främst sett till målvakten Hanna Svensson. För det är Sirius som i den första perioden har de farligaste målchanserna med skott i både ribba och stolpe. Vardera lag får chans till powerplay men utan utdelning.

Det är två jämna lag som möts med fokus på kontroll i spelet och två målvakter som håller sina lag med på banan när kontringarna kommer. Det är Sirius som utökar sin ledning till 0-2 efter att halva andra perioden var spelad. Någon minut senaste hade de bud på 0-3 men den bollen går i ribban. Det är istället Warberg som med tre minuter kvar av perioden lyckads få in 1-2 bollen genom en grovjobbande Jenny Dahl framför Sirius målvakt.

Den tredje perioden skulle bli en riktig rysare där kontringarna avlöste varandra och chanserna likaså. Med fem minuter kvar av matchen lyckas Warberg att kvittera till 2-2 och det kommer efter ett halvskott från Jenny Dahl till Therese Arnesson som står placerad framför målvakten och sveper in bollen.

Matchen går till förlängning. Med fem sekunder kvar på tavlan lägger Amanda Wetterström bollen på mål, från backposition, och 3-2 är ett faktum. Warberg plockar den så viktiga andra poängen står som vinnare.

Nu går damlaget på julledigt från spelet till och med den 29 december. Då är det bortamatch mot Täby som väntar klockan 13.30 i Hägreneholmshallen.

Vi vill tacka all publik, supportrar och funktionärer för ett fantastisk innebandy år i Sparbanken Wictory Center. Vi önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År så ses vi i hallen i januari igen!