Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oscar Agnarsson ny målvakt i Warberg!

3 maj 2021 11:45
HERR

Spelarförvärv nummer två i herrlaget blir en målvaktskollega till Adrian Kodelja. Från Tunet i norska högstaligan hämtas nämligen östgöten Oscar Agnarsson in. En storväxt och placeringssäker målvakt som närmast kommer från en toppsäsong i Norge.


21-årige Oscar Agnarsson blir alltså det andra nyförvärvet att presenteras till Warbergs herrlag för kommande säsong. En riktig målvaktstalang som trots sin ringa ålder redan har två säsonger i Allsvenskan och två säsonger i norska högstaligan på sitt cv. Som ung grabb startade Agnarsson sin innebandykarriär i KFUM Linköping, innan han i tonåren hamnade i plantskolan Ledbergs IF. Sedan blev det en sväng i allsvenska Onyx innan han var tillbaka i Ledberg och tog ett rejält kliv i utvecklingen säsongen 2018/2019, då han blev utsedd till division 1-seriens bästa målvakt. 19 år gammal blev han då värvad till det norska topplaget Tunet där han huserat de senaste två säsongerna med en stadigt uppåtgående utvecklingskurva. Hans Tunet vann nyligen den norska Elitserien i stor stil, men något slutspel fick man aldrig spela på grund av Corona-situationen.

Nu tar han alltså pick och pack och flyttar från den norska huvudstaden Oslo till Varberg, och tar upp kampen om speltid i Warbergs mål med Adrian Kodelja.

-En mycket spännande målvakt vi får till oss! Han är ung, hungrig och har målvaktsegenskaper som vi inte sett i Warberg på länge. Eftersom han är 194 cm lång så lever han mer på sin placeringssäkerhet och storlek än spektakulära tv-räddningar, och vi har aktivt sökt en målvakt med just de egenskaperna den här gången. Sen är han fortfarande väldigt ung och formbar, så jag är övertygad om att Niklas Nyman (målvaktstränare) har en hel del detaljer att arbeta med så att Oscar kan utvecklas och bli ännu bättre. Precis likt föregående säsonger kommer vi få en tuff konkurrenssituation på målvaktssidan, men det är en trygghet att ha två bra målvakter i truppen, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Oscar Agnarsson har en relation med Warberg sedan lång tid tillbaka, då han varit deltagare på det populära Warbergslägret som ung. Så här säger han själv om valet av Warberg och sina tankar inför detta:

-Jag tycker det ska bli otroligt roligt och spännande att få spela i Warberg nästa säsong! Kände att det var dags nu efter två säsonger i Norge, vilket såklart har varit kul och en upplevelse, men även tråkigt då Covid har förstört endel. Jag har varit på flera läger i Varberg som ung, och redan då fick jag ett stort intresse för klubben och staden. Sen känner jag några killar i laget redan som jag träffat under dessa läger. En annan del som påverkade mitt beslut var att Johan Astbrant är ny tränare, honom känner jag också litegrann sedan hans tid i Linköping. Så Warberg känns rätt helt enkelt!

Herrlaget startar upp sin försäsongsträning måndag den 10 maj, och de båda nyförvärven Oliver Sandberg och Oscar Agnarsson ansluter till laget under juni månad är tanken. Mer nyheter kring herrlagets truppbygge presenteras löpande närmsta veckorna!