Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match

Intervju med nyförvärv 4, Albin Grönlund

12 maj 2023 13:50
HERR

Intervju med Albin Grönlund, 19 år från Fristad GOIF


Lär känns herrlagets fjärde nyförvärv till säsongen 23/24, Albin Grönlund, lite bättre! En väldigt intensiv spelartyp som gjort stora framsteg i sin utveckling senaste året och som besitter ett skott av hög klass! Ett framtidsnamn som dock kan bli en överraskning ganska fort enligt manager Astbrant.

Välkommen till Warberg Albin, hur känns detta?

-Tack så mycket! Detta känns jäkligt bra, jag har fått ett riktigt bra bemötande och det skall bli kul att komma igång igen med säsongen i ett nytt lag. Jag har ju gått och väntat länge nu på att det ska bli klart och att få flytta ner till Varberg. Redan när jag var liten och var nere och kollade på matcher i SWC så drömde jag om att få spela i den blåa tröjan, så detta ska bli sjukt kul och lärorikt!

Vad fällde avgörandet i ditt val att spela här?

-Warberg är en elitklubb, det är ett lag som skall vara bland dom fyra som slåss om kvalplats och jag känner att för min egen del tror jag att Warberg passar mig väldigt bra. Verkar vara en väldigt seriös klubb med bra tränare vilket jag hoppas kommer hjälpa mig i min utveckling. Sedan tycker jag att Varberg är en väldigt mysig stad som nästan alla markbor och boråsare gör vilket gjorde det extra givet att flytta ner hit och spela.

Ja är man från Borås eller Marks kommun så har man ett gott öga till Varberg sedan länge va?

-Ja men precis, det är ju vi som får Varberg att lyfta på somrarna, det är sen gammalt!

Nu lämnar du Fristad som faktiskt avancerade till Allsvenskan och hamnar i samma serie som Warberg, blev det lite ångest när du insåg detta?

-Lite såklart, jag har ju varit där i tre år nu och har trivts väldigt bra, men för min del tror jag Warberg kommer passa mig ännu bättre där jag får träna och spela med ännu bättre spelare dagligen. Så jag ångrar absolut inte mitt beslut och jag tror detta kommer att bli skitbra!

För de som inte sett dig spela innebandy, hur skulle du beskriva dig som spelare?

-Jag skulle beskriva mig som en stark och skicklig spelare som alltid sliter på planen och som gillar när det smäller på, sen gillar jag att utmana och använda min fart på planen.

Du har ju tränat med laget under nästan hela föregående säsong, hur mycket tror du att det underlättar när du väl är på plats fullt ut?

-Ja men precis, jag tror absolut det har gynnat mig att få några träningar redan förra säsongen. Jag har fått känna på vilken skillnad det är på tempot mellan div 1 och toppen av Allsvenskan vilket jag tycker är en stor skillnad. Allt går väldigt mycket snabbare och alla är väldigt mycket bättre tränade rent fysiskt. Sedan är det skönt att redan nu veta lite hur Warberg vill spela. Jag har aldrig spelat det spelsystemet som Warberg spelar innan så det har varit bra att redan nu fått känna på det. Jag har ju också lärt känna grabbarna i laget till viss del och det underlättar såklart när man kommer som ny.

Avslutningsvis då, hur går tankarna inför nästa säsong som blir din första i Allsvenskan?

-Det skall bara bli grymt kul! Eftersom det blir min första säsong i Allsvenskan och i en ny klubb så blir första tiden att komma komma in i det. Men jag känner redan nu att jag kommit in i det bra. Så det kommer bli ett roligt äventyr som jag ser mycket fram emot!

Albin har valt att spela i tröja nr 11 i Warberg, och vi hälsar en ny Borås-import varmt välkommen till kusten och önskar ett stort lycka till!