Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Andreas Grönli förlänger sitt avtal!

18 november 2022 10:00
HERR

Warbergs norska landslagsspelare Andreas Grönli har förlängt sitt avtal med klubben. 19-åringen som kom till Warberg sommaren 2021 har gjort stora framsteg under sin tid i Sverige och manager Astbrant är därför nöjd med sin första förlängning: -Grönli har helt rätt attityd till sin idrott och det känns därför riktigt bra att få fortsätta jobba med honom.


Det har gått lite drygt ett och ett halvt år sedan Andreas Grönli tillsammans med jämnårige lagkamraten Sander Fauskanger skrev på för Warberg och lämnade moderklubben Greåker hemma i Norge. Fauskanger flyttade tillbaka inför den här säsongen, men Grönli är kvar och förlänger nu alltså sitt avtal med Warberg.

Den snart 20-årige vänsterbacken acklimatiserade sig snabbt till den svenska innebandyn och har varit en given startspelare i manager Astbrants lag från start. Med sin fysik och intensitet i närkampsspelet har han vuxit ut till en viktig komponent i framför allt det defensiva spelet. Utvecklingen har också resulterat i att Grönli gått från juniorlandslagsman till a-landslagsspelare, och alldeles nyligen är han hemkommen från VM i Schweiz där han spelade från start i samtliga av Norges sju matcher. Norge hamnade på en åttondeplats efter att ha åkt ut mot Sverige i kvartsfinal och sedan förlorat sina båda placeringsmatcher mot Tyskland respektive Slovakien. Resultatet till trots, Grönli har samlat på sig oerhört med viktig erfarenhet från internationell toppinnebandy och ses av manager Astbrant som en viktig byggsten för framtiden.

-Grönli har helt rätt attityd till sin idrott och det känns därför riktigt bra att få fortsätta jobba med honom. Man kan beskriva det som att han vinner vardagen, och med det menar jag att han är väldigt noggrann och varje dag vill utvecklas och bli en bättre spelare. Han har landat i att det man gör varje dag på träning på sikt ger bra resultat och det har också visat sig rent statistiskt där han varit en av våra bästa backar sedan jag kom. Han är också i en bra ålder där han kan växa med vår grupp och vara trygg med sin roll. Vi ser honom som en viktig byggsten framöver där han verkligen kan bli en toppback både i Sverige och internationellt, och han har redan samlat på sig bra erfarenheter om vad som krävs på den yttersta nivån genom sitt landslagsspel med Norge, säger Astbrant.

Grönli själv menar att det var ett enkelt val att förlänga med Warberg.

-Jag är väldigt glad för att ha förlängt med Warberg. Vi är en bra grupp som har varit inklude-rande sedan jag kom och en grupp som jag därför vill vara en fortsatt del av. Resultatet i fjol är vi inte nöjda med, och därför vill jag vara med och bidra till att vi förhoppningsvis kan ta steget upp i år. Jag har haft en fin utveckling både som spelare och människa och trivs väldigt bra, så därför var det väldigt enkelt att förlänga mitt kontrakt med Warberg.

Du nämner din utveckling, hur känner du själv kring den under din tid i Sverige och Warberg?

-Sättet vi spelare på passar mig väldigt bra och därför tror jag att jag har blivit bättre och bättre. Vi möter också bra motstånd varje helg vilket såklart hjälper mig att ta snabbare kliv än vad jag var van vid från i Norge. Sen har vi hög nivå på träningen varje dag och det är en miljö som är bra för min utveckling.

Du har precis spelat VM och mött världsspelare i de stora länderna, hur var det och vad tar du med dig för lärdomar därifrån?

-Det är alltid roligt att spela med landslaget och VM är något speciellt. Vi spelar mot bra landslag varje dag och möter några av världens bästa spelare. Det jag främst tar med mig är att ha fått mer erfarenhet och att det går väldigt snabbt! Något som blir väldigt tydligt är att duellspelet är så viktigt och att man måste vara stark i det för att spela på högsta nivån. Resultatet i VM blev inte helt som vi hade hoppats, men vi gjorde några bra prestationer som vi får ta med oss, framför i öppningsmatchen mot Schweiz. Nu får vi jobba på för att nå ett bättre resultat i nästa VM.

Vad känner du kring er säsong hittills, vad har varit bra och vad behöver ni bli lite bättre på för att knipa en av kvalplatserna framåt våren?

-Säsongen hittills har varit lite blandat. Vi vinner de matcherna vi skall vinna men har fått slita lite mer mot de andra topplagen. Det är många bra lag i Allsvenskan och vi måste bara fortsätta att jobba med det vi tror på så är jag övertygad om att resultaten kommer till slut!