Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Simon Nilsson till Warberg!

28 maj 2019 09:00
Herr

Warbergs tredje nyförvärv inför SSL-återkomsten är ett faktum! Det är den 22-åriga playmakern Simon Nilsson från Munka Ljungby som skrivit på för klubben och därmed är tillbaka i den serie han debuterade i redan som 18-åring.


Warberg fortsätter att bygga sin trupp inför återkomsten i SSL. Och temat är fortsatt detsamma med unga och talangfulla spelare utan större erfarenhet från spel på högre nivå. 22-åriga Simon Nilsson stämmer väl in på den beskrivningen, och han har i flera säsonger varit en av division 1 södras största behållningar med sin fina teknik och höga fart.

Simon som är fostrad i Munka Ljungby har varit sin moderklubb trogen hela karriären bortsett från säsongen 2015/2016, då han som 18-åring fick chansen i SSL och FC Helsingborg. Det blev dock bara en säsong i högsta serien den gången innan han återvände till Munka Ljungby i divison 1, där han de tre senaste säsongerna har producerat 126 poäng och vuxit ordentligt som spelare. Nu får han alltså chansen i SSL igen, och även om spelaren Simon Nilsson har förändrats så finns det en sak som är sig lik, nämligen vem han kommer att ha som tränare. Nämligen Kent Göransson!

Kent som basade över FC Helsingborg 2011-2016 säger så här om Simon:

Simon har alltid varit en spelare med riktigt bra teknik och fart. Redan när jag tränade honom för ett antal år sedan fanns intentionerna till en framtida SSL-spelare, nu har han byggt på sig lite mer hårdhet och är mogen att ta steget upp. Det kommer bli mycket intressant att se hur Simon kan utvecklas ytterligare i vår miljö.

Simon själv berättar om sina känslor att lämna moderklubben för spel i SSL:

Det är lite blandande känslor såklart, jag har varit en Munka-spelare i nästan hela mitt liv och att lämna den tryggheten som man har skapat med det laget och alla de människorna runtomkring känns lite tråkigt. Samtidigt så känns det spännande att ta nästa kliv inom innebandyn och jag är redo för den utmaningen som kommer! Jag har alltid velat spela i SSL och det har varit en dröm sedan jag började spela.

Vad fick dig att välja Warberg?

Det känns kul att få vara med när ett lag tar nästa steg. Det är ett ungt hungrigt lag som har kämpat sig upp till innebandyns finrum, jag är imponerad över deras prestationer och det känns som det kommer att passa mig bra att spela här. Jag är också imponerad över Warberg som förening sedan vi kom i kontakt med varandra. Drivet att alltid vilja prestera bättre ifrån spelare och ledare känns väldigt motiverande!

Du testade på SSL redan för fyra år sedan, vad är skillnaden på dig som spelare nu och då?

Som spelare är jag betydligt mer trygg i min spelstil och min roll på planen. När jag var yngre handlade det mycket om vem som gjorde målen, men nu vet jag att ett lag behöver flera olika spelstilar och jag tycker att jag har hittat min. Detta känns som ett naturligt steg att ta nu för att fortsätta utvecklas.

Vad hoppas du tillföra med ditt spel?

Jag hoppas kunna tillföra ett högt tempo både med och utan boll. Jag vill alltid att det ska finnas en tanke bakom varje spel och situation. Går alltid in med inställningen att det ska vara jobbigt att möta mig. Jag värderar även en hög lagmoral och vill bidra med positiv energi!

Simon hade ett år kvar på sitt avtal med Munka Ljungby, och förhandlingarna mellan klubbarna har gått smärtfritt.

Sportchef Kimmo Eskelinen:

Simon är en superspännande spelartyp och han passar perfekt in i vår grupp med unga och utvecklingsbara spelare. Vi ska göra allt vi kan för att få honom att växa hos oss, då kommer han att bli en riktigt bra SSL-spelare. Hans bollbehandling i hög fart är redan av väldigt hög klass, och när han anpassat sig till sin nya omgivning blir han en stor tillgång för Warberg! Jag är väldigt glad att han valt att komma till oss, och jag är tacksam mot hans moderklubb Munka Ljungby som varit tillmötesgående i våra diskussioner och låter en ung spelare få chansen i SSL!

Simon har valt att spela med tröja nr 43, och vi hälsar honom varmt välkommen till Warberg!