Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match

Amanda Svanström är klar för Warberg!

9 april 2021 11:30
DAM

Warberg presenterar idag säsongens första nyförvärv på damsidan. Warberg har skrivit kontrakt med den 25-åriga backen Amanda Svanström, som har Floda IBK som moderklubb, men kommer senast från spel med Allsvenska IBK Göteborg. Nu är hon klar för en säsong i den blåa tröjan.


Amanda Svanström började sin innebandykarriär i Floda IBK, strax utanför Göteborg. Inför säsongen 2015/2016 spelade hon med dubbellicens till grannföreningen Partille i division 1, en division över Floda. Det blev bara en säsong med Partille och inför säsongen efter lämnade hon även moderklubben för att fortsätta med IBK Göteborg i Allsvenskan. Under säsongen 2017/2018 var hon med och spelade upp IBK Göteborg till SSL. I laget fanns då flera kända namn i form av Sandra Hawerman, Alice Bengtsson, Sanna Olsson och Pernilla Hermansson, som nu återigen blir lagkamrater i Warberg. Nu är det dags för ett nytt äventyr för den ledande spelaren Amanda Svanström.

Så här säger klubbchef Emil Risberg om Amandas signatur:

-Amanda är en spelare som kommer att tillföra mycket i vårt spel den kommande säsongen. En bollsäker spelare med bra fysik som kommer att ta för sig på ett positivt sätt i SSL. Hennes personlighet och ledaregenskaper kommer göra att hon passar bra in i gruppen.

Så här säger Amanda Svanström om att ha skrivit på för en säsong i Warberg:

-Det känns fantastiskt roligt att ha skrivit på. En säsong i SSL räckte absolut inte för mig och efter några säsonger i Allsvenskan känner jag att jag behöver en ny utmaning och annan miljö för att kunna fortsätta utvecklas som spelare. Warberg känns som ett självklart val då laget verkar vara ett superhärligt gäng med bra driv och som har alla förutsättningar för att ta sig till slutspel nästa säsong.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

-Jag skulle beskriva mig som en lojal spelare med bra spelförståelse, slitstark och bolltrygg och en som alltid ger hundra procent. Har väl ett hyfsat skott också.

Vad har du för förväntningar till kommande säsong?

-Jag hoppas att jag både kommer få och kunna bidra med mycket glädje, engagemang och utveckling till laget. Det känns som Warberg har något stort på gång och det ska bli extremt kul att få vara en del av det.

Vad blir det för tröjnummer?

-Vilket tröjnummer jag kommer spela med är inte klart ännu och jag är inte så noga med vilket jag får, men ett tvåsiffrigt nummer skulle jag önska i alla fall.

Då hoppas vi önskemålet slår in och hälsar Amanda hjärtligt välkommen till Warberg samt önskar henne och laget lycka till nu när försäsongen närmar sig.