Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match

Edwin Körberg är tillbaka!

4 augusti 2022 12:00
HERR

Manager Johan Astbrant har fått en fin offensiv förstärkning lagom till säsongsstarten! Edwin Körberg som i april bestämde sig för att ta en paus från elitidrottandet är tillbaka i truppen och har tränat med laget sedan uppstarten efter sommaren. Parterna är överens om ett avtal säsongen ut.


Efter två säsonger i herrtruppen bestämde sig i våras Edwin Körberg att inte förlänga sitt kontrakt, och valde istället att ta en paus från elitidrottandet för att bland annat ge sig ut och resa i höst. En återkomst till Warberg och innebandyn var högst trolig, men när i tid stod då skrivet i stjärnorna. Därför är det väldigt glädjande att 22-åringen redan nu har bestämt sig för att återuppta sin elitsatsning och skjuta resplanerna på framtiden.

Körberg har spelat i Warberg under hela sin karriär och gjorde under fjolåret 15 poäng i grundserien. Nu spetsar han till Warbergs offensiv ytterligare och ger manager Johan Astbrant fler verktyg att laborera med.

-Ja men så är det verkligen. Edwin har en unik spelstil och adderar vårt sätt att spela mer i framför allt det etablerade anfallsspelet. Han har en härlig teknik och vill gärna komma in på de obekväma ytorna. Får Edwin bara till den sista touchen i sista tredjedelen så är jag helt övertygad om att han kommer producera ännu mer poäng än i fjol, äsger Astbrant.

Hur har han sett ut den korta tid han varit med?

-Igår kväll var det första innebandypasset sedan egenträningen så där har vi egentligen inte så mycket att jämföra med ännu. Men han slog personbästa på testerna vilket vittnar om att han skött sin träning bra på egen hand.

Vad innebär det här för er som lag, blir det ett angenämt problem att få in en spelare så här sent?

-Bra spelare kan man aldrig få för mycket utav. När Edwin hörde av sig till mig under sommaren så fanns det inga tveksamheter från vårt håll. För det första så är han en underbar människa som alla älskar och bara det gör det lätt för honom att komma in i laget igen. När det kommer till konkurrensen så ser vi bara det som något positivt. Nu blir det verkligen tävling varje träning för att ta en plats i startuppställningen. Sen får man också se spelarens kvaliteter och med Edwins bollskicklighet så kryddar han vår uppställning.

Edwin själv berättar här om sina tankar under sommaren och vad som fick honom att komma tillbaka till innebandyn:

-Vintern och våren var väldigt tuff och jobbig för mig personligen och vår familj. Det gjorde att jag under den tiden egentligen bara ville komma bort från allting och då började jag tidigt tänka på att ge mig ut och resa. Under sommaren har jag fått tid att tänka igenom vad jag verkligen vill göra och har insett att det är innebandy jag vill fortsätta med och mår bra av. Så att få komma tillbaka till detta sköna lag känns svinkul och jag är mer laddad än någonsin!

Det är ju i mångt och mycket samma trupp som du lämnade i våras med undantag från tre nyförvärv som tillkommit och tre som har lämnat. Hur ser du på din roll kommande säsong?

-Min roll blir densamma som förra året, men jag ska ta för mig ännu mer och försöka fösa in några fler bollar den här säsongen. Sen är det väldigt hård konkurrens i år, men jag ska göra allt för lagets bästa och försöka spela mig till så mycket speltid som möjligt.

Det är drygt fyra månader sen du tränade med laget, hur är formen och hur lång tid tror du att du behöver innan du är ikapp övriga rent träningsmässigt?

-Formen är förvånansvärt bra måste jag säga! Jag har tränat på bra på egen hand under sommaren, samtidigt som det är svårt att pressa sig till det yttersta när man tränar själv. Jag behöver framför allt börja känna på klubba med boll och väcka liv i handlederna för att komma tillbaka till där jag slutade!

Vi hälsar såklart Edwin varmt välkommen tillbaka till herrlaget och Warberg!

Huruvida Edwin finns finns med i matchtruppen redan till helgen när herrlaget skall spela sin första träningsmatch återstår att se.

Vill du se herrlagets match så spelas den lördag 6:e augusti klockan 14.00 i Sparbanken Wictory Center.