Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Onsdag
21 Apr 1 match

Inför playoff 2, motståndarkoll Hagunda

3 april 2021 15:00
HERR

Imorgon söndag startar herrlaget upp andra kvalrundan i kampen om ny SSL-plats. Motståndet är, precis som senast man kvalade upp, Hagunda IF från Uppsala. Här gör vi en djupdykning i motståndet!


Inför säsongen var det säkert många som tippade att Warberg och Hagunda skulle tillhöra två av favoriterna att ta klivet upp till SSL. Warberg, såklart hungriga för att ta sig tillbaka, och Hagunda i form av att man faktiskt har tagit en kvalplats varje säsong sedan man gick upp i Allsvenskan 2017 och dessutom för att man har förstärkt laget ordentligt sedan senast man kvalade. Båda lagen har haft vissa likheter i sina prestationer under säsongen, där det fram till jul såg något tuffare ut än väntat, men där resultaten mot slutet har imponerat. Hagunda var inför säsongen storfavorit att vinna Allsvenskan Norra, men slutade efter den svajiga inledningen först på en tredjeplats. I sin första kvalrunda fick man möta serietvåan AIK, och vann den matchserien med 2-1 efter att ha förlorat första och sedan vunnit två raka.

Tittar man på Hagundas trupp så är det lätt att förstå varför man varit ett stabilt topplag genom åren, och varför man nu tagit sig till playoff 2. Laget dräller av duktiga spelare, och dessutom de flesta med rutin och erfarenhet från allra högsta nivå. I stort sett varenda spelare man ställer på banan har spelat i SSL, och inte minst i de offensiva leden finns det kvalitet och erfarenhet så det räcker och blir över. Kvartetten Patrik Jansson, Kristian Adolfsson, Fredrik Holtz och Jakob Drews har till exempel nio st SM-guld, alla med Storvreta. Vänsterforwarden Holtz har idag hunnit bli 36 år gammal, men är efter en lång karriär på högsta nivå fortfarande en klasspelare som trivs allra bäst när det blir tufft och jämnt med sin fysik som signum. Tekniske högerforwarden Jakob Drews gör sin första säsong i Hagunda och anslöt förra sommaren från Sirius där han producerat poäng på löpande band. Toppnoteringen var säsongen 18/19 då han slutade på en imponerande sjätteplats i SSL:s poängliga med hela 66 poäng. Väldigt stark i spelet runt mål och ibland med ögon i nacken. Mot slutet av säsongen plockade man också in Johan Eriksson, som precis likt Drews, varit en no-torisk målskytt och poänggörare för Sirius i SSL från sin högerkant. Eriksson är svårfångad när han lägger bollen i hooken och tar sig inåt i banan, och utrustad med ett mycket tungt skott. Holtz, Drews och Eriksson kommer definitivt att vara i händelsernas centrum och något för Warbergs försvar att jobba hårt med.

Utöver nämnda herrar gäller det för Warberg att lägga ett extra vakande öga på lagkapten Markus Åkerfeldt, som från sin högerbacksposition ofta är den som styr sin formations spel med stor spelskicklighet och offensivlusta. Centern Mattias Jansson är också sevärd med fina tekniska egenskaper, och vänsterforwarden Felix Abrahamsson är en klasspelare.

Sammantaget kan man lugnt konstatera att det är tur matcher avgörs på planen, och inte på pappret. För där är Hagunda överlägsna alla motståndare i Allsvenskan, både sett till meriter och erfarenhet. Man har åtta spelare som är 30 år eller äldre, och en snittålder i truppen på nästan 27 år. Jämfört med Warberg som har 17 spelare som är yngre än 27, och endast tre spelare som fyllt 30, och en klart lägre snittålder.

Formmässigt finns det inte mycket att anmärka på hos något av lagen inför mötet. Båda Hagunda och Warberg har som sagt imponerat under slutdelen av säsongen och kommer till playoff 2 med väldigt fin form. Hagunda förlorade alltså en match mot AIK i kvalrunda 1, men dessförinnan får man gå tillbaka till slutet av januari för att hitta en förlust. Warberg fick stryk senast när man mötte Karlstad borta den 10 februari, därefter har man idel segrar.

Bäddat för en rafflande och mycket intressant kvalserie mellan två formstarka lag med andra ord! När man möttes 2019 så gick det till fem matcher med ett sent avgörande inför en kokande Spar-banken Wictory Center. Nu blir det ingen extra hetta med hjälp av publiken, men med ovan fakta på vilken trupp Hagunda mönstrar så behövs det knappast någon publik på läktarna för att Warberg skall vara på tå och hungriga i varje byte!