Första segern för säsongen.

26 oktober 2019 20:15
DAM

Warberg drog det längsta strået i en tuff hemmamatch mot Karlstad. Damlaget kasserade in sina första poäng för säsongen efter en riktigt stark insats.

Idag gästades Warberg IC:s damer av Karlstad IBF i en ny kamp om 3 poäng. Hemmalaget började starkt och skapade en hel del farliga lägen både i etablerat anfall och på kontringar. I avsluten saknades dock det sista lilla. Efter 8 minuter av tydligt erövrat bollinnehav av Warberg skulle en av Karlstads stjärnspelare, Adina Augustsson, skada foten vilket resulterade i sista bytet för hennes del. Warberg kom efter det ut med ny energi och kunde minuten efter få med sig ett powerplay. Detta blev ett powerplay där fler lägen skapades och i detta skede förtjänade vårt hemmalag ett ledningsmål. Som tidigare nämnt så fattades det tyvärr fortfarande det sista lilla i avsluten.

Efter ett bra genomförts PP var Karlstad tillbakapressade och bytet efter kunde Amanda Johansson trycka in 1-0 efter fint inspel av Jenny Dahl.

Matchen fortsätter i samma mönster som tidigare och Warberg för matchen tills 4 minuter återstår av första perioden då Dagmar Sura pådrar sig Warbergs första utvisning. Karlstad lyckas få in ett kvitteringsmål på en retur och första perioden slutar 1-1, vilket kanske inte helt speglade perioden i sin helhet.

Andra perioden startar alltmer jämnt med chanser åt båda håll. Efter fem minuter kan Sandra hawerman snyggt stänka upp bollen i krysset, efter ett frislag i offensivt hörn och ge Warberg ledningen igen. Karlstad får en straff och Frida Swahn går in och säkrar 2-2 för Karlstad, ett av hennes 5 mål under matchen.

Efter 10 minuter spel av andra perioden får Warbergs Kapten Camilla Halldén en ordentlig tryckare av en Karlstad spelare som utvisas 2 minuter. Camilla utnyttjade inte många sekunder av powerplayet och kunde göra 3-2 redan efter tre sekunder. Glädjen för Warberg varade dock inte länge. Efter en tekningsmiss kan Karlstad spela bollen till en het Frida Swahn som får till ett direktskott genom ett oorganiserat Warbergsförsvar och gör 3-3. Ett psykologiskt tungt mål för Warberg och man blir efter detta ganska tillbakatryckta. Karlstad tar för första gången ledningen i matchen efter 11 minuter in i andra genom en felfri kontring, 3-4 står nu på tavlan. Efter många stolpe ut för Warberg går bollen äntligen in efter en kontring. Kvitteringen görs av Dagmar Sura och 4-4 ser ut att bli ställningen efter andra perioden. Men med bara 1 minut kvar blir Frida Swahn bjuden på ett friläge och gör inga misstag, 4-5.

Redan 30 sekunder in i tredje perioden gör Malin Andersson sitt första mål i Svenska Superligan och Warberg har kvitterat. Warberg krigar sig starkt igenom ett boxplay och det märks att det är två hungriga lag ute på banan. Med chanser åt båda håll ligger det ett mål i luften. Karlstad gör 5-6 med 8 minuter kvar av matchen, men Warberg ger sig inte. Karlstad blir nedtryckta och tvingas ta en timeout när klockan står på 14.09. När det är tre minuter kvar är det Warbergs tur. Hanna Svensson i målet går av plan och man spelar sex mot fem. Karlstad får möjlighet att stänga matchen men bollen missar det öppna målet med en decimeter efter starkt hemjobb av Amanda Wetterstöm. Med 30 sekunder kvar får Warberg frislag i offensivt hörn och kan spela hem till Wetterström som trampar in och sätter dit den, 6-6 är nu ett faktum. Matchen spelas av och 5 minuter fyra mot fyra i suddendeath väntas. Efter 04.24 spelat i sudden lyckas Jenny Dahl efter mycket slit avgöra matchen och Warberg tar med sig 2 välförtjänta poäng.