Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Eskelinen om läget i herrtruppen

16 april 2020 15:22
Herr

Herrlaget har hittills presenterat fyra nyförvärv inför säsongen 20/21, samtidigt som fyra namn har försvunnit. Vi stämde av läget med sportchef Kimmo Eskelinen om hans känsla kring truppen och om det är fler namn på ingång.


Silly season är i full gång inför herrlagets säsong i Allsvenskan 20/21, och hittills är det alltså fyra nya namn som har presenterats. Vänsterbacken Hannes Karlsson, centern Edwin Körberg och två vänsterforwards i Alexander Johansson och Isak Stöckel.

På minuskontot står namn som Robin Westergren, Anton Birgersson, Tom Carlsson och Rasmus Blomberg. Kapten Westergren den senaste att lämna, då SSL-laget Mullsjö köpt loss honom från sitt kontrakt med Warberg.

Vi ville därför kolla av läget med herrlagets sportchef Kimmo Eskelinen, och låta honom ge sin syn på läget:

-På det stora hela tycker jag känslan är bra. Ja, vi har tappat tongivande spelare i framför allt Robin Westergren och Anton Birgersson, de har båda haft framträdande roller i vårt lag och det är alltid svårt att ersätta en lagkapten och en poänggörare. Samtidigt så måste jag och vi bedöma hur truppen som helhet ser ut när vi är klara, och då tror jag att vi kommer att ha ett starkare lag nästa säsong.

Starkare trots att ni spelar i Allsvenskan? Förklara?

-Stommen i laget är kvar, och alla dessa har förhoppningsvis dragit stora lärdomar av säsongen i SSL och vad som krävs om vi ska spela på den nivån. Samtidigt som vi har många spelare som är i en ålder där de hela tiden utvecklas. Dessutom tycker jag att vi har fått in spelartyper som vi tidigare saknat, och jag är ganska säker på att alla dessa fyra hade spelat som ordinarie i vårt lag under föregående säsong.

Robin Westergren lämnar, hur ska ni ersätta honom?

-Robin har varit här i sex år och har varit kapten de senaste säsongerna, så självklart är det ett kännbart tapp. Framför allt som person och ledare i gruppen. Vi kommer inte ersätta honom med en ny Robin Westergren, utan våra tankar har istället varit att ersätta honom med en helt annan spelartyp. Robins absoluta styrkor ligger i det defensiva spelet, han är en bollvinnare och stark gnuggare i sarghörnen. I Allsvenskan tror jag att vi kommer att vara spelförande i merparten av matcherna, och då ställer det högre krav på spelare som är bekväma med bollen och kan vara hot mot låga försvar. Därför tittar vi på backtyper som har de egenskaperna snarare än Robins.

Hur ser det ut i övrigt då, letar ni efter mer förstärkning?

-Truppen är inte klar än, dels så har vi ett par spelare med utgående kontrakt som vi inte är i mål med ännu, och dels så behöver vi fylla på med en eller ett par namn ytterligare. Lite beroende på hur det blir med våra egna utan kontrakt också såklart. Sen tappade vi ju faktiskt två forwards under säsongen, Kim Clemedtson och Oskar Block, som vi inte har ersatt. Målet är att ha 18 utespelare och två målvakter, så några platser är kvar att fylla för att vara helt nöjda.

Hur svårt arbete har ni i Sportgruppen nu i dessa Corona-tider?

-Det är en extremt speciell tid nu, så är det. Att det kommer påverka föreningen ekonomiskt står klart, men exakt hur stort vet vi inte ännu. Men vi måste självklart sänka kostnaderna för vår spelartrupp. Det gör att vi hela tiden arbetar med en stor osäkerhet hängande över oss, och det är samtidigt svårt med nya spelare som skall hitta arbeten och så vidare. Nästan hela näringslivet påverkas ju på ett eller annat sätt. Så ja, Corona påverkar enormt, men samtidigt måste vi försöka se framåt och förutsätta att det återgår till ett någorlunda normalläge efter sommaren.

Hur mycket involverade är tränarna Jonas Gustafsson och Anton Drake i vilka spelare ni vill ha och inte?

-Väldigt mycket. Jonas och Anton är ju de som skall leda laget, och då måste de få vara med och påverka hur laget skall se ut. Vi har haft en väldigt tät dialog ända sedan Jonas blev klar, och det är många sena kvällar med sms och samtal där vi vänder och vrider på de möjligheter som finns.

Slutligen då, hur ser planen ut för herrlaget närmsta tiden med försäsongsstart och annat?

-Försäsongen är planerad att starta 27 april. Det är tidigare än vad vi startat innan, men det har såklart sin förklaring i att säsongen fick ett abrupt slut efter sista seriematchen i början på mars. Sedan dess har vi inte haft ett enda gemensamt träningspass, så jag tror grabbarna längtar efter att få svettas lite ihop igen. Sen kommer det med största sannolikhet att bli en väldigt annorlunda försäsong med tanke på Corona, då vi inte kan träna inomhus alls, och framför allt inte med kontakt. Så den planeringen är i full gång för att anpassa efter de förutsättningar som råder.