NYK

Inför kvalmatch 2-Nykvarns IBF

5 april 2023 10:00
HERR

Efter den övertygande 10-5 segern hemma i match 1 är det ikväll dags för andra omgången mot Nykvarn, och nu på bortaplan. Warberg kan nog vänta sig ett riktigt revanschsuget hemmalag inför en fullsatt hemmahall!

Ikväll är det alltså dags för match 2 i sista kvalsteget mot SSL. Herrlaget har skaffat sig en 1-0 ledning mot Nykvarn efter urladdningen på hemmaplan i söndags kväll där man ledde matchen med hela 8-1 efter två spelade perioder, och bland annat fick Nykvarn att ta time out och byta målvakt innan första perioden var klar. Warberg fick generellt bra träff på det mesta i den matchen, och bland annat var effektiviteten en avgörande faktor. På de två första perioderna sköt man 13 skott varav åtta gick i mål. Med såna siffror blir det såklart enklare att vinna innebandymatcher.

Hemma i Furuborgshallen är dock Nykvarn starka, och med tanke på första matchens resultat kan nog Warberg vänta sig en anstormning av ett hungigt hemmalag ikväll!

Så här säger manager Johan Astbrant inför kvällens match

-Truppen är intakt och alla är redo för spel så det känns bra och ger oss valmöjligheter. I övrigt har vi lagt match ett åt sidan och fokuserat fullt ut på kvällens fight. Det kommer bli en helt annan match och ser man på första mötet så var det många små detaljer som gick vår väg och gav resultatet som det gjorde. Vi behöver därför vara redo på nåt helt annat idag och vara extremt närvarande från start och beredda på att Nykvarn är skarpare idag. Starten på matchen tror jag återigen blir extremt viktig, vi kan nog förvänta oss ett Nykvarn som vill komma ut och sätta ner foten direkt och då måste vi vara framåtlutade och påslagna över hela banan.