Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

En hel del nytt i herrlagets ledarstab!

25 september 2020 17:00
HERR

Det är inte bara i spelartruppen herrlaget har ett antal nytillskott inför säsongen som väntar. Även i staben runt om laget är det ett antal nya namn att lära känna!


Med bara en dag kvar till seriepremiären kommer här en presentation av teamet som skall göra det runt laget.

Redan i mitten på mars presenterades Jonas Gustafsson från Varla IBK som ny huvudtränare för herrlaget, och han tog då över efter tre år med Kent Göransson vid rodret. Kvar som assisterande tränare är Anton Drake som hämtades in från Lillån för drygt ett år sedan.

Bredvid tränarparet har det tillkommit ett antal nya namn!

39-åriga Niklas Nyman är ny målvaktstränare. Niklas är Varbergare sedan födseln och har ett förflutet som målvakt i klubben då han tillhörde a-truppen mellan 1999 och 2005. Efter det har han bland annat varit bosatt i Stockholm, utbildat sig till polis och har sedan ett antal år flyttat tillbaka till västkusten. Så sent som 2019 var han aktiv som spelare i Varla IBK, då med Jonas Gustafsson som tränare, och var en starkt bidragande orsak till att laget fick spela kvalspel till Allsvenskan.

Ny fysioterapeut är Daniel Augustsson. Ursprungligen från Torestorp i Marks kommun och sedan 2013 bosatt i Varberg. Daniel studerade grundutbildningen i Umeå mellan 2008 och 2010, och därefter sin masterutbildning i Göteborg 2011-2012. Daniel har erfarenhet av att jobba med idrottslag tidigare, men då inom fotboll. Driver egen klinik i centrala Varberg.

Ingvar ”Ingo” Andersson är kvar som materialförvaltare, och bredvid sig har han fått en yngre förmåga att lära upp för framtiden. Richard Eliasson är nyinflyttad Varbergare tack vare studier, och Richard har tidigare erfarenhet som materialförvaltare i Lillån, då med Anton Drake som tränare.

Ingemar Karlsson är också han kvar runt laget, och fungerar främst som stöttning till ”Ingo” och Richard när dessa har förhinder eller behöver avlastning.

Jonathan Tygesen var delaktig kring både herr och damlagets fysträning redan förra sommaren, men då som ett komplement till Petra och Håkan från Golden Wellness. Till denna sommar fick Jonathan en utökad roll och är numer ansvarig fystränare för såväl herr som damlag, och har skött båda lagens försäsongsträning med bravur.

En hel del nytt alltså, och ledarstaben som helhet ser därmed ut enligt nedan:

Huvudtränare: Jonas Gustafsson (ny)

Assisterade tränare: Anton Drake

Målvaktstränare: Niklas Nyman (ny)

Fysioterapeut: Daniel Augustsson (ny)

Fystränare: Jonathan Tygesen

Materialansvar: Ingvar Andersson, Richard Eliasson (ny)

Resurs: Ingemar Karlsson

Sportchef: Kimmo Eskelinen