Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match

Ida Hawerman klar för Warberg!

26 april 2022 11:15
DAM

Warberg har gjort klart med ytterligare en talangfull 19-åring till sitt nya lagbygge. Från nyligen SSL-kvalande IBK Göteborg hämtas nämligen vänsterforwarden Ida Hawerman in, och gör därmed storasyster Sandra sällskap i de blå färgerna!


Ännu en spännande innebandytalang har alltså valt Warberg för sina kommande säsonger i karriären. Ida Hawerman gör precis som storasyster Sandra gjorde efter studenten för fyra år sedan, det vill säga tar steget från Göteborg och Allsvenskan till Warberg och SSL. Faktum är att fler likheter finns. Båda har FBC Lerum som moderklubb. Båda värvades till IBK Göteborg för allsvenskt spel under sista året på gymnasiet. Båda gjorde 28 grundseriepoäng under sin första allsvenska säsong och fick kvala mot SSL, och båda valde alltså efter detta att skriva på för Warberg.

Hawerman har varit en nyckelspelare för det IBK Göteborg som placerade sig på en andraplats i Allsvenskan södra efter seriesuveränen FBC Kalmarsund under föregående säsong. Även i kvalspelet till SSL visade hon sin betydelse med fem poäng på två matcher när man tog sig förbi FBC Katrineholm. I den andra kvalrundan tog det dock stopp för Ida och hennes Göteborg när serievinnarna Kalmarsund blev för svåra och avancerade till SSL genom två raka segrar.

Nu blir det SSL för Ida ändå, och trots likheterna och systerskapet med Sandra blir det första gången i karriären som de kommer att spela i samma lag. Damlagets nya tränare Andreas Burman, som för övrigt hade Ida i IBK Göteborg föregående säsong, är såklart nöjd över att få med henne till Warberg.

-Ja jag är väldigt glad att Ida väljer att fortsätta sin resa med oss i Warberg. Vi får in en spelare med tydliga spetsegenskaper i det offensiva spelet där hennes avslut är det som sticker ut mest. Hon är dessutom en härlig karaktär och människa som sprider både glädje och seriositet omkring sig. Det ska bli riktigt spännande att följa hennes fortsatta utveckling!

Ida själv sticker inte under stolen med att just möjligheten att få spela med storasyster Sandra hade viss inverkan på beslutet att skriva på för Warberg.

-Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse att få möjlighet att spela med min syster, men Warberg har också gett mig intrycket av en trygg och proffsig förening, så jag ser att detta blir ett bra steg för mig och min utveckling som innebandyspelare.

Ja hur stor inverkan hade det på ditt beslut att Sandra spelar här samt att du hade båda tränarna i Göteborg?

-Det har först och främst varit mitt egna beslut. Jag vill själv ta steget upp till SSL och tror att Warberg som klubb och laget jag går till är ett bra val för det steget. Sen är det såklart en trygghet att Sandra spelar där och att jag känner tränarna sedan tidigare, så visst var det ytterligare en anledning som hjälpte mig i mitt val.

Om du skulle jämföra dig och Sandra som spelare, vad har ni för likheter och olikheter?

-Vi är båda två snabba spelare som gärna tar med bollen i fart. Jag skulle själv säga att jag gillar att ta fler avslut än vad Sandra gör, men att hon ofta befinner sig närmre målet än vad jag gör. Jag ser också Sandra som en mer offensiv forward medan jag har mer styrkor i det defensiva spelet också.

Vilka skulle du säga är dina absoluta styrkor på planen?

-Då skulle jag säga att det är min snabbhet och mitt skott.

Du är ju ett av många unga nyförvärv som ska bygga framtidens Warberg, vad har du för mål med dina närmsta säsonger?

-Först och främst kommer nästkommande säsong handla om att bli bekväm som spelare på den här nivån. Jag vill se till att detta blir en utvecklande resa för mig både som individ och som innebandyspelare.

Du kommer närmast från en lyckad säsong i Allsvenskan med Göteborg med 35 poäng på 18 matcher inkluderat kvalet, är det poäng du hoppas bidra med i Warberg också?

-Det hoppas jag såklart också på, men jag har absolut inte de förväntningarna på mig själv nu direkt. Istället ser jag fram emot en bra start med laget så det kan ge oss en bra grund till de förutsättningar som vi behöver för resterande del av säsongen.

Vi hälsar Ida varmt välkommen till Warberg och önskar såklart ett stort lycka till!

Med Ida Hawermans signatur har nu damlaget presenterat sitt sjunde nyförvärv till kommande säsong. Håll utkik i våra sociala medier och på vår hemsida för fler nyheter närmsta veckorna!