Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Nykvarn
NYK
Borta
Warberg
WIC

Inför kvalmatch 4-Nykvarns IBF

13 april 2023 09:30
HERR

Ikväll ställs herrarna inför sin tuffaste prövning hittills denna säsong. Det är vinna eller försvinna som gäller på bortaplan mot Nykvarn!


Det som började så bra med en storseger i match 1 har snabbt förvandlats till underläge och en sylvass kniv på strupen. Förutsättningarna inför kvällens fjärde möte är därför solklara. Warberg behöver vinna för att tvinga fram en femte och avgörande match på hemmaplan, annars är det Nykvarn som spelar i SSL nästa säsong. De två senaste matcherna har varit spelmässigt jämna, men marginalerna och effektiviteten har varit på Nykvarns sida. Warberg behöver framförallt få igång sitt offensiva spel och målskyttet för att ge sig själva en bra chans att vinna. Tre repektive två mål framåt i de två senaste matcherna är såklart några mål för lite. Kan man spela liknande sin tredjeperiod senast då man radade upp målchanser så finns det goda chanser att få ett bra resultat, med skillnaden att målchanserna såklart behöver omsättas i mål också.

2019 kvalade man mot Hagunda och var i precis samma situation. En seger på hemmaplan följdes upp av två förluster innan man åkte till Uppsala med vetskapen att man var tvungen att vinna för att få till en femte avgörande. Ni kanske minns hur det gick? Warberg vann med 4-3 inför över 2000 åskådare efter att Vidar Tiren avgjort fem minuter från slutet med en riktig fräckis direkt på frislag. Av bara farten vann man sedan också match fem på hemmaplan med samma siffror efter oerhörd dramatik. Återstår att se om den bedriften går att upprepa! Då behövs först och främst en seger ikväll inför en slutsåld hemmahall och ett hungrigt och SSL-suget hemmalag.

Johan Astbrants tankar inför matchen

-Vi har tyvärr åkt på lite sjukdomar i veckan så vi kommer med största sannolikhet att sakna någon gubbe till matchen. Tråkigt såklart, men det är sånt som tillhör idrotten och då är det upp till någon annan att kliva in och visa upp sig från sin bästa sida. Det är små detaljer som tippat över till Nykvarns fördel i den här matchserien, det har varit väldigt jämna matcher i det stora hela. Så egentligen handlar det inte om att göra några stora förändringar utan att göra det vi har gjort bra oftare helt enkelt. Vi ska fortsätta att tro på vår spelide och göra det fullt ut, och vi ska göra allt i vår makt för att kriga hem den här matchserien till Varberg igen!

Så här ser du matchen

Live i Furuborgshallen- SLUTSÅLT

Streama på Aftonbladet Plus- Länk till sändningen här!

Matchstart är 19.00.