Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Johanna Johansson klar för fortsättning i Warberg

8 juni 2020 09:41
DAM

Nästa spelare att presentera för kommande års damtrupp är Johanna Johansson. Hon väljer att skriva ett nytt kontrakt med damlaget och är där med klar för hennes nionde säsong i den blåa tröjan.


Johanna Johansson är en de spelare som varit i föreningen längst, redan inför säsongen 2012/2013 kom hon från Boråslaget Tygriket 99 till Warberg och har sedan dess varit föreningen trogen. Tillsammans med föreningen har hon varit med om två kval till SSL och nu fyra raka säsonger i Sveriges högsta liga. Så det är erfarenhet som fylls på i truppen och såhär säger tränare Kent Göransson om Johannas val att fortsätta i laget:

-Johanna är lugnets mästare då inget verkar få henne att tappa fokus. Hon inger en stabilitet i vårt spel genom att alltid balansera upp den formation hon tillhör.

Så här säger 29-åringen själv om fortsättning i Warberg:

-Jag vill fortsätta att spela innebandy och jag vill göra det i Warberg. Jag tycker att vi som lag har mycket mer att ge än vad resultaten har visat och jag vill vara med när vi tar nästa steg. Att det dessutom skett lite förändringar, till exempel att vi fått in Kent som huvudtränare samt ny fystränare, tror jag kan bidra till att vi tar det där steget.

Du går alltså in i din nionde säsong med WIC, vad är dina förväntningar?

-Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong, tror att det kommer bli en rolig sådan. Längtar lite extra till starten nu när avslutet på serien blev som det blev. Vi har gåt in en del nya spelare som det ska bli kul att lära känna och det blir även spännande att se hur vi får ihop laget, känns som att det kommer att bli riktigt bra. Vi är sugna på att lämna bottenstrecket och börja blicka uppåt istället. Förväntningar på mig själv är att utveckla mitt offensiva spel samtidigt som jag vill bidra med lugn och stabil defensiv.

Hur känns inledningen på försäsongen?

-Den har varit riktigt bra! De nya passen och det nya upplägget känns väldigt bra. Det är bra energi i gruppen och alla känns taggade. Jag har väl lite hatkärlek till försäsongsträningen, en det är alltid kul att komma igång efter ett uppehåll. Jag brukar föredra styrketräning före löpning men efter de här första veckorna börjar jag nog faktiskt att ändra mig.

Vi tackar Johanna för intervjun och önskar henne varmt lycka till under kommande säsong i den blåa tröjan.