Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nya akademichefer

28 april 2023 12:00
ALLMÄNT

Martin Carlsson och Vidar Tirén tillträder rollerna som akademichefer för dam- respektive herrverksamheten.


Inför den gångna säsongen startade föreningen upp en akademiverksamhet för spelare i åldern 16 år och uppåt. Då handlade det om spelare födda 2006 eller tidigare. Till den kommande säsongen handlar det istället om spelare födda 2007 eller tidigare.

Syftet med akademin är att ge spelare möjlighet att nå en elitidrottskarriär och att så småningom ingå i föreningens representationslag. Urvalet av spelare till akademin är självvalt, d v s de spelare som vill vara med erbjuds en plats.

-Vi vill fortsätta utveckla akademiverksamheten och ge både flicka och pojke samma förutsättningar att nå elitnivå inom sin idrott. För oss är det viktigt att alla ska kunna ges möjlighet att få drömma om att bli bäst, eller åtminstone riktigt bra, utan att behöva flytta från Varberg, säger klubbchef Emil Risberg.

Och nu är det alltså klart vem som ska leda akademiverksamheten den kommande säsongen. Martin Carlsson tillträder rollen på damsidan medan Vidar Tirén tillträder rollen på herrsidan. Båda har en bakgrund i föreningen sedan tidigare där Martin exempelvis var huvudtränare för det allsvenska damlaget säsongen 2021/2022, medan Vidar har en spelarbakgrund med tre säsonger i föreningens herrlag i SSL och Allsvenskan.

-Det ska bli väldigt intressant och roligt att vara med på damsidan igen. Sedan är mitt mål att försöka få akademispelarna mer förberedda för innebandyspel på elitnivå. Och att tillsammans med övriga ledare på damsidan öppna upp dörrar mellan våra olika lag. Målet är ju att vi ska få upp egna tjejer till vårt SSL-lag, säger Martin om sin nya roll.

Vidar ser också fram emot sin nya roll som akademichef.

-En grymt spännande roll där jag kan bidra till att Warbergs akademi blir det självklara valet för elitsatsande innebandyungdomar. Jag har ju själv spelat på SSL-nivå så jag vet vilka krav som ställs på den nivån. Jag kommer bidra med en struktur där fokuset primärt kommer ligga i att skapa en elitmässig miljö som ger alla förutsättningar för individen att nå sina mål.

Vidar efterträder Andreas Wahman, som har haft akademichefsrollen under den gångna säsongen, medan Martin tillträder en roll som inte funnits på damsidan tidigare. Tillsättningar som klubbchef Risberg är nöjd med.

-Vi genomförde förra säsongen utan en akademichef på damsidan. Därför känns det jättebra att Martin nu axlar den rollen. Sedan har Andreas gjort ett hästjobb på herrsidan under det första akademiåret, där strukturer och arbetssätt har tagits fram i kombination med ett ledarstöd till de tränare som har verkat i verksamheten. Där får nu Vidar fortsätta utveckla det vidare och sätta sin prägel på arbetssättet.

-Det ska bli kul att se vad vi kan nå för utvecklingsresultat den kommande säsongen. Resultatmässigt lyckades vi nå till Innebandyfesten i tre av fyra klasser under vårt första akademiår. Och det känns viktigt att fortsätta med den målsättningen. Att få spela och tävla mot de bästa i Sverige är en del i att utvecklas till en elitspelare, avslutar Risberg.