Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Silly season i våra elitlag

14 april 2022 10:15

Som alltid mellan säsongerna sker det förändringar i våra elittrupper. Här ger vi en statutsuppdatering på kontraktsläget just nu, och vi börjar med herrlaget och manager Johan Astbrant.


Det har snart gått tre veckor sedan herrlagets säsong mycket snöpligt tog slut när man förlorade den tredje och avgörande kvalmatchen hemma mot Lillån. Manager Johan Astbrant har därför en hektisk period med att få ihop sin trupp inför kommande säsong under den så kallade silly season. Spelaromsättningen ser dock ut att bli mindre än de senaste säsongerna, då ni under våren har kunnat läsa om inte mindre än sju kontraktsförlängningar.

Adrian Kodelja, Hannes Karlsson, Johan Stadin, Simon Svensson, Filip Erheden, Mattias Kongstad och Jesper Larsson har alla förlängt sina avtal med klubben. Larsson kom ju tillbaka på lån från Fristad under säsongen, ett låneavtal som under mars blev en permanent övergång till Warberg.

Dessutom hämtades Max Källerteg in från Kalmarsund under januari månad och skrev på ett avtal som sträcker sig även över nästkommande säsong.

Under senaste veckorna har vi i våra sociala medier publicerat ett antal spelare som lämnar Warberg. Här ger Astbrant en kort sammanfattning kring var och en av dessa spelare.

Love Björklund

-Love har tränat med oss kontinuerligt men spelat matcher med Varla i division 1. Han har utvecklats bra genom detta och har växt som spelare. Hans motivation för träning på elitnivå har dock dalat, så det bästa för honom nu är att kliva av och hitta glädjen igen.

Isak Stöckel

-Isak är en mycket skicklig innebandyspelare som i sina bästa stunder är en bra poängspelare i Allsvenskan. Han hade ett utående kontrakt nu och i våra diskussioner har vi gemensamt kommit fram till att det bästa för honom är att söka sig vidare då vi inte kan erbjuda honom den roll han vill ha i sitt lag.

Sander Fauskanger

-Sander flyttade till oss från Norge direkt efter studenten, och har nu efter en säsong landat i att han vill börja studera på hemmaplan. Han är fortfarande ung och får han fortsätta utvecklas har han alla möjligheter till en fin karriär, och kanske en återkomst till Warberg.

Edwin Körberg

-Edwin aviserade tidigt att han kanske ville ta en paus i sitt elitidrottande efter den här säsongen, bland annat för att ut och resa. Han väljer själv sin innebandyframtid då han har en otrolig potential, och jag hoppas verkligen han är tillbaka i Warberg i framtiden.

Sammanfattningsvis är det alltså fyra spelare som i dagsläget är klara att lämna Warberg, och ännu är inga nyförvärv presenterade. Astbrant hintar dock om att det är på gång.

-Så är det. Vi har varit noggranna i vårt urval och vill ha hit spelare som förstärker oss. Men det är ett antal spelare klara som vi kan presentera inom kort.

Enda spelaren med utgående kontrakt där inget är klart är schweizaren Nico Mutter. Där säger Astbrant att diskussioner mellan parterna pågår.

Herrtruppen ser därför ut enligt följande i dagsläget:

Målvakter:

Adrian Kodelja (förlängt)

Oskar Winbo

Oscar Agnarsson

Utespelare:

Johan Stadin (förlängt)

Oliwer Olsson

Hannes Karlsson (förlängt)

Andreas Grönli

Zeb Johnsson

Markus Berntsson

Filip Erheden (förlängt)

Simon Svensson (förlängt)

Oliver Sandberg

Filip Holmer

Max Källerteg

Jesper Larsson (förlängt)

Joel Birgersson

Mattias Kongstad (förlängt)

Simon Nilsson

Warberg vill passa på att tacka Love Björklund, Isak Stöckel, Sander Fauskanger och Edwin Körberg för deras insater i den blå tröjan, och önska dem alla ett stort lycka till i framtiden!