Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Tuff bortamatch väntar herrarna

8 februari 2020 09:00
Herr

Idag är det äntligen dags för herrlaget att spela match igen efter ett två veckor långt uppehåll! Bussen kör mot Småland för match mot topplaget FBC Kalmarsund.


Efter en helgs matchuppehåll för landskamper sparkar nu SSL igång igen med full fart. På lite drygt fem veckor ska herrlaget avverka åtta matcher, och för Warbergs del blir det åtta SM-finaler som skall spelas. I potten ett nytt SSL-kontrakt.

Dagens motståndare Kalmarsund har den här säsongen stabiliserat sig i tabellens övre del. Med 41 inspelade poäng placerar man sig just nu på en femteplats och stormar mot sitt första SM-slutspel någonsin. De två tidigare mötena lagen emellan denna säsong har sett helt olika ut. I första mötet som spelades i Kalmar var Warberg, trots en pangstart, inte i närheten av poäng. Kalmarsund hade julafton i offensiv zon och vann matchen med 10-4.

En helt annan matchbild fick vi se i mitten av december när man möttes i Sparbanken Wictory Center. En jämn match i 60 minuter där man också följdes åt i matchprotokollet hela vägen. Avgörandet kom i mitten av den sista perioden när Jesper Lindström sköt segermålet på frislag. 4-3 slutade den matchen, och 2-0 i inbördes möten till Kalmarsund alltså.

Som alltid när man möter Kalmarsund så gäller det att inte ge för stora ytor till lagets absoluta nyckelspelare. Kim Nilsson och Markus Johansson är poängspelare av rang och båda två placerar sig högt i seriens poängliga. 47 respektive 45 poäng står man noterade för. Får dessa herrar spelvända och hitta diagonaler så är man väldigt giftiga. Men, laget har fler kvalitetsspelare än dessa två. Kvicke Tim Nyander, backen Kevin Björkström och före detta Warbergaren Simon Nilsson för att nämna några.

Warberg har ägnat det två veckor långa speluppehållet åt att träna hårt och slipa detaljer inför avslutande åtta matcher. Efter Sirius derbyseger mot Storvreta igår kväll så passerade Uppsala-laget Warberg i tabellen, och just nu befinner man sig alltså på nedflyttningsplats. Vikten av poäng framöver behöver därför inte beskrivas.

På skadefronten så har John Fransson åkt på en smäll som gör att han inte är disponibel idag. Detta gör att tredjemålvakten, tillika målvaktstränaren, Peter Sjögren gör tillfällig comeback som backup till Tobias Jernsand. I övrigt är alla friska och hela.

Matchen startar 17.00 i nya KIFAB Arena, och länk till sändningen på SSL Play hittar du här!