31 Mar 1 match

Tre poäng med från Åstorp

10 november 2021 22:23
HERR

Herrlaget tog under onsdagskvällen sin andra raka seger när Åstorp/Kvidinge besegrades på bortaplan. Warbergs supportrarna kunde tillslut fira tillsammans med laget efter att matchen slutade 4-8.

Det var Warberg som öppnade starkast i den första perioden och tog ledningen i matchen efter att Filip Erheden jobbat sig till bollen nere i offensivzon, Bentsson avlastar och hittar en diagonalare in till Stöckel som kan stiligt lägga in bollen i nätet bakom Niklas Inkinen. Men vid ett frislag för hemmalaget i offensivzon så kommer kvitteringen och första perioden slutar lika.

I den andra perioden drar Warberg på sig en utvisning i inledningen och i powerplay kan hemmalaget gå upp i ledning. Men två och en halv minut senare hade Warberg vänt matchen och tog förarsätet resten av matchen. Inom dessa minutrar hade först Stöckel gjort sitt andra för dagen, delikat serverad passning från Hannes Karlsson. Där efter spelar Nico Mutter snyggt fram Simon Nilsson som på direktskott prickar nätet. 28 sekunder senare är resultatet 2-4 när FIlip Erheden spelas fram av Karlsson och Stöckel. Men hemmalaget skulle få in en reducering med två minuter kvar av perioden, och matchen gick till sista paus med 3-4 på talvan.

Warberg börjar den tredjeperiode med powerplay, men det blir ingen utdelning då. Istället kommer 3-5 målet genom Nico Mutter med drya sju minuter spelade. Men återigen skulle pulsen på de tillresta Warbergssupportrarna och Supras Warberg stiga när ett bolltapp på mittplan gör att bollen hamnar hos Åstorp spelaren 4-5 står det med dryga 10 minuter spelade av den avslutande perioden. Där skulle Warberg och Adrian Kodelja i Warbergskassen säga stopp. Under de sista minutrarna gör först Markus Berntsson 4-6, sedan Simon Svensson med ett riktigt stiligt avslut 4-7. Innan Isak Stöckel fullbordar sitt hattrick i slutsekundrarna när även Warberg spelar powerplay.

Matchens tre poäng åker med hem till Varberg. Vi riktar ett riktigt stort tack till supras Warberg som hejade fram vårt lag på plats idag tillsammans med tillresta supportrar. Ert stöd är ovärdeligt, tack!

Se highlights från matchen: Åstorp/Kvidinge - Warberg IC

Statistik från matchen:
Periodsiffror: 1-1, 2-3, 1-4
Skottstatistik: 17-45 (6-15, 4-16, 7-14)