Larssons storspel fällde Warberg

4 november 2019 09:24

Warberg kan lägga ännu en så kallad hedersam förlust på kontot. Söndagskvällens hemmamöte med Mullsjö slutade nämligen med bortavinst, 3-5. Det var en jämn match i tre perioder där Mullsjö var starkare och avgjorde i slutminuterna.

För tredje matchen i rad stod Warberg upp bra mot ett lag som tippats betydligt högre i tabellen. För tredje matchen i rad blev matchmatchbilden nästan densamma. Och tyvärr, för tredje matchen i rad blev utgången densamma.

Ni som har läst tidigare känner igen er. Warberg inledde matchen piggt och spelade en bra förstaperiod. Ledningen tog man, och behöll man, perioden ut. Den här gången var det Robin Blåberg som hade satt laget i förarsätet när han efter knappa fem minuters spel petade in en boll som Rasmus Blomberg hade skickat mot mål, och troligen i mål, om inte Blåberg hade varit alert och stött in den. Matchen gick i ett högt tempo och det var två bollskickliga lag som turades om att skapa målchanser.

Andra perioden var sedan inte mer än drygt en minut gammal när gästernas Jan Zaugg skickade in kvitteringen på volley, helt omarkerad på bortre stolpen. Slarvigt av Warberg, då passningen kom på liggande boll från ett inslag i hörnet. Mullsjös ledningsmål kom fem minuter senare och blev omdiskuterat. Philip Subiabre blev av med bollen bakom eget mål i kamp med Mullsjö-spelare, och det luktade misstänkt frislag till Warberg lång väg. Signalen uteblev dock och bollen hamnade hos en helt friställd Jesper Ekström som hade gott om tid att placera in bollen bakom Tobias Jernsand. Frustrerat i Warberg såklart, men man fick energi och spelade upp sig efter målet. Chanser skapade man gott om, men Mullsjös målvakt Jonathan Larsson gjorde en mycket bra match i målet och höll nollan perioden ut. Istället åkte Warberg på ett riktigt så kallat skitmål bakåt när Rasmus Blomberg stötte bollen i eget mål. Blomberg gjorde ett bra hemjobb och bröt en passning från Mullsjöspelare som stormade mot mål, men tyvärr rullade bollen som sagt i eget mål och 1-3 till Mullsjö inför sista.

I tredje perioden fick Warberg snabbt kontakt igen när Mattias Kongstad med en läcker volleypassning hittade Simon Svensson framför Mullsjös mål. Styrningen satt i nättaket och därefter blev det ett ställningskrig fram till slutet av perioden. Warberg försökte få till en kvittering och skapade också tillräckligt med chanser för det, men Larsson fortsatte att vara tät. Nämnas skall att Mullsjö också hade gott om chanser, men Tobias Jernsand var liksom Jonathan Larsson två av planens bästa spelare och höll ner siffrorna.

Med lite mindre än tre minuter kvar kom Mullsjös spik i kistan. Daniel Gidske tog tillvara på en felpassning från Warbergs zon och avancerade fram helt ensam och satte 2-4 i Jernsands vänstra kryss. Warberg tog time out och plockade målvakten för att spela sex mot fem, och Joel Birgersson gav hemmafansen hopp när han sköt direkt från slottet och reducerade till 3-4 med nästan två minuter kvar. Hoppet blev dock kortvarigt, för i bytet efter räknade Warberg återigen fel på ett frislag i eget hörn och Kim Ganevik kunde ostörd från central yta skjuta 3-5 vilket blev matchens sista mål.

Små små detaljer som avgör till Mullsjös fördel idag, och såklart frustrerande för Warberg att inte få med sig några poäng trots en spelmässigt ok insats mot ett bra lag. Nu väntar ett landslagsuppehåll, och nästa match spelas lördag den 16 november när man gästar tabellettan och en av säsongens stora guldfavoriter, IBF Falun.