Tung förlust mot Täby

8 januari 2022 15:50
DAM

Det blev en riktigt tung eftermiddag i K-Rauta Arena för damlaget när de förlorade mot ett starkt Täby. Slutresultatet skrevs till

Det blev ingen flygande start på det nya året för damlaget. I den första perioden var det ett inte påslaget Warberg som ställde upp. Täby å andra sidan som varit hårt matchande sen senaste veckan hade tempot uppe. I den första perioden gick hemmalaget upp till en 2-0 ledning.

När den andra perioden drog igång hann den inte bli mer än 32 sekunder lång innan Täby kunde gå iväg till en 3-0 ledning och det skulle bli 4-0 innan Warberg kunde reducera genom Andrea Envall, det endast 20 sekunder efter Täbys 4-0 mål. Då stod klockan på 3:36. Därefter växte Warberg in i perioden och resultatet stod sig till slutsignalen för den andra perioden.

Den tredje akten började, tyvärr för alla som hejar på de blåklädda, som den andra. Hemmalaget fick ett mål med 27 sekunder spelade. Därefter satte Täby fart och Warberg fick inte alls stopp på den första kedjan med Croneld/Carlssson i förarsätet. Med drygt 8 minuter kvar av matchen hade Täby gått upp till en 9-1 ledning. Andrea Envall snyggar tilll siffrorna med sitt 9-2 mål i slutet av matchen.

Skottstatistik i matchen: 25-20 (9-5, 7-6, 9-9)
Periodsiffror: 2-0, 2-1, 5-0.