Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Warberg skriver dubbellicens med Max Källerteg

26 november 2019 10:00
Herr

Warberg och Lindås Rasta IBK är överens om att skriva en dubbellicens för forwarden Max Källerteg. Överenskommelsen innebär att Källerteg är tillgänglig för spel med båda klubbarnas representationslag till och med februari 2020.


Warberg breddar sin trupp inför ett intensivt matchschema under december till februari. Den 20-årige vänsterforwarden som provade på SSL-spel redan i fjol med sitt Lindås ansluter på en så kallad dubbellicens, vilket innebär att han kan spela matcher i både Allsvenskan med sitt Lindås och i SSL med Warberg fram till februari månads slut.

Källerteg har på Lindås nio inledande matcher i Allsvenskan gjort 16 poäng fördelat på nio mål och sju assist.

Sportchef Kimmo Eskelinen utvecklar:

Inför en tuff period med matcher känns det bra att få in lite ny kraft och energi i laget. Max är en talangfull spelare med intressanta egenskaper som förhoppningsvis kan ge oss en ny dimension i offensiv zon. Han är en kraftfull genombrottsspelare som både kan avsluta själv och servera sina medspelare. Vi behöver bli lite distinktare framåt och göra fler mål, och med Max i laget så ökar vi konkurrensen på forwardssidan samtidigt som vi blir mindre känsliga mot skador.

Hur mycket kommer han att spela med Warberg?

Det finns inget bestämt utan blir en dialog mellan oss, Lindås och Max själv under kommande månader. Våra matcher krockar inte nämnvärt, åtminstone inte första månaderna. Men Lindås äger spelaren och vi får anpassa oss efter dem givetvis. Tanken är ju att detta skall ha tre vinnare, och först och främst Max som får mycket matcher och erfarenhet då han är i en ålder där han utvecklas av att spela tuffa matcher. Det skall ju i sin tur gynna Lindås framåt våren när de siktar på att spela SSL-kval.

Källerteg finns tillgänglig för spel med Warberg från och med nu, och är alltså uttagningsbar till Warbergs match mot Växjö Vipers imorgon onsdag.