Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Vi sammanfattar säsongen 19/20 med Ida Örnqvist

22 april 2020 09:25
DAM

Innebandysäsongen 19/20 är avslutad. Warbergs damlag lyckades att hålla sig kvar i SSL efter att i slutskedet av säsongen hittat rätt i spelet och poängen rullade in, även om hela säsongen inte spelades klart. Nu pågår arbetet med att bygga en trupp inför säsongen 20/21 där den viktiga tränarfrågan kom på plats under påskhelgen. Nu arbetar damernas sportgrupp för fullt med truppen inför kommande säsong.

Innan vi börjar att presentera årets dam-trupp så stämmer vi av säsongen 19/20 med Warbergs defensiva klippa Ida Örnqvist, som anslöt till Warberg IC för tre år sedan från Tyresö Trollbäcken.


Det blev ett minst sagt annorlunda avslut på säsongen, hur gick era tankar i laget?

-Vi hade en bra känsla under den sista delen av säsongen, laget kom samman på ett bra sätt och vi kände att det fanns en styrka i laget som gjorde att vi aldrig hann bli oroliga. På sättet som säsongen avslutades känns ändå tråkigt, för det är klart att vi hade velat spela om det, även om det är väldigt skönt att vi nu höll oss kvar. Beslutet i sig är inget att säga om, utan det kändes självklart med hänsyn till spridningen av Covid-19.

Hur skulle du sammanfatta säsongen för laget?

-Som lite av en berg och dalbana kan man nog säga. Upp och ner inom flera olika aspekter. Dels vår form som lag, men även under matcherna där vi under perioder i matcher spelade bra och andra mindre bra. Det var ingen som var helt nöjd, kändes som att vi saknade ett stäm i spelet som gjorde att vi blev ojämna. Dock är jag väldigt stolt över oss som lag för hur vi alltid krigade. Sedan går det inte att komma ifrån att det var rörigt med olika tränare. Det skulle jag ändå säga att det gjorde oss som grupp starkare. För vi hanterade det väldigt bra som grupp.

Reflektion över ditt spel denna säsongen?

-Skulle nog säga lite samma som laget. Vissa matcher stämde spelet och jag spelade bra, andra matcher kunde jag efteråt undra vad jag höll på med. Jag skulle nog dock säga att det är en av de bättre sedan jag kom till Warberg, det mycket tack vara att vi fick spelet att stämma väldigt bra i vår femma. Så vårt samspel skulle jag nog säga är anledningen till att det gick bra för mig.

När du tänker tillbaka på säsongen, vad tar du med dig?

-Att vi hade väldigt roligt som lag. Under säsongen så uppstod många olika situationer som laget fick att anpassa sig efter, ex. det ojämna spelet samt byte av tränare vilket gjorde att vi växte samman som grupp. Vi hittade ett sätt att finna oss i det och att det alltid löste sig.

Avslutningsvis, ett glatt minne från säsongen.

-Oj vad svårt, men skulle nog säga TV-matchen hemma mot Jönköping. Det var fantastisk stämning i Sparbanken Wictory Center, publiken och inramningen var helt grym. En riktigt kul match att spela. Men sen ska jag erkänna, säger Ida skrattandes, att jag minns min långboll till Sandra (Hawerman) som låg bakom sista avgörande målet.

Vi tackar Ida Örnqvist för pratstunden och önskar henne samt laget lycka till nu när det vankas försäsongsträning inför säsongen 20/21.

Håll utkik i våra sociala kanaler för snart kommer det nyheter kring damlaget.